Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Aculieciniekus pārsteidz negaidīti viesi Vecrīgā

tautaruna.lv 14.jūnijs 2019, 10:07
 
Ekrānšāviņš no video
Bārmenis Andris Reizenbergs mikroblogošanas vietnē twitter ievietojis video, kurā redzams, kādi negaidīti viesi apciemojuši Vecrīgu.
"Pēkšņi un ne no kurienes Vecrīgā tūkstošiem bites uzradās," raksta Andris, kurš ievietojis video, kurā redzams, ka pie "3 pavāru restorāna" patiešām spieto branga bišu saime. Citi ieraksta komentētāji norāda, ka bites šogad sastopamas arī citviet Rīgā, tāpat bišu stropi izvietoti uz Rīgas centrā esošās viesnīcas jumta.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka uz Rīgas Latviešu biedrības (RLB) nama jumta, Vērmanes dārza liepu ziedēšanas laikā, otro gadu pēc kārtas tiks izvietotas medus bišu saimes.

Pagājušajā gadā tika ievākti vairāk nekā 64 kilogrami RLB jumta bišu medus un Latvijas biškopības biedrības konkursā šis medus tika atzīts par otro gardāko Latvijā.

Arī šogad RLB, sadarbībā ar biteniekiem Kārli un Andri Bolmaņiem, un Latvijas biškopības biedrību, pētīs bišu paradumus pilsētvidē. Proti, salīdzinot katra stropa ievāktos ziedputekšņu paraugus medū, plānots izsekot katras saimes izvēlētajiem maršrutiem Rīgas centrā.

Vienlaikus, kopā ar Latvijas Dabas fondu, RLB sabiedrību aicinās aizdomāties par bišu nākotni pasaulē un parakstīt petīciju, kas pieprasa aizsargāt bites no kaitīgajiem pesticīdiem, ieviešot pienācīgu pesticīdu risku izvērtēšanas procesu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas