Atpakaļ uz nra.lv

Mediķi izglābj jaunieti, kurš gūst ļoti smagu traumu, vizinoties ar BMX

tautaruna.lv 6.jūnijs 2019, 19:35
 
Pixabay
"Jauns vīrietis. Smags kritiens. Zaudēts daudz asiņu... " tā ierakstu sociālajā tīklā Facebook iesāk Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas brīvdienās saskāries ar

"Puisis kopā ar jauniešiem parkā vizinājās ar BMX divriteņiem. Apkārt draugi un smiekli, bija brīnišķīgs vakars. Taču situācija pēkšņi pavērsās citādi.

Braucot ar velosipēdu, jaunietis neveiksmīgi krita un, atsitoties pret stūri, guva nopietnu un dzīvībai bīstamu traumu. Plaša, plēsta brūce kakla un krūškurvja rajonā, traumējot maģistrālos asinsvadus. Viņš zaudēja daudz asiņu...

Situācija bija patiešām nopietna. Uz notikuma vietu nekavējoties tika nosūtītas divas mediķu brigādes, bet, kamēr palīdzība bija ceļā, asiņošanu ar spiedošo pārsēju centās apturēt līdzās esošie draugi. Uz vietas strādājot veselai mediķu komandai, tostarp arī ārsta speciālista brigādei, kas uz notikuma vietu dodas vien īpaši sarežģītās situācijās, pacienta stāvoklis tika stabilizēts, lai jaunieti veiksmīgi varētu nogādāt slimnīcā.

Mūsu mediķu ikdienā kritisku izsaukumu nav mazums. Bieži pēc tiem mūsu mediķi prāto: “Nez, kā pacientam klājas, kā norit atveseļošanās?”. Par to, ka viss labi, dažkārt uzzinām no vēstulēm, kurās pats pacients vai viņa tuvinieki saka paldies mediķiem.

Arī no jaunā puiša mammas, kuras dēls guva smagu traumu, traucoties ar BMX velosipēdu, nupat saņēmām ziņu: “Milzu paldies tām divām NMP brigādēm, kuru profesionālā rīcība turpmāk dēlam ļaus svinēt dzimšanas dienu divas reizes gadā. PROFESIONALITĀTE, ĀTRUMS, SADARBĪBA - IZCILI!" Paldies jaunieša mammai par labajiem vārdiem, bet pašam pacientam novēlam drīzu atveseļošanos! Šoreiz paldies Rīgas 143.brigādei un 199.ārsta speciālista brigādei, kā arī puiša draugiem, kuri sniedza pirmo palīdzību, apturot asiņošanu, līdz mediķu ierašanās brīdim!" raksta mediķi.

Jau iepriekš ziņots, ka mediķi jau pirmajās brīvlaika dienās slimnīcā ar nopietnām traumām nogādāja vairākus bērnus. Kopumā NMPD dati parāda, ka skolēnu vasaras brīvlaikā bērnu traumatisms strauji pieaug - ik mēnesi pie bērniem un pusaudžiem tiek reģistrēti par 200-300 izsaukumu vairāk nekā ziemā un rudenī. Traumu un nelaimes gadījumu tops gadu no gada ir nemainīgs - kaulu lūzumi, saindēšanās ar alkoholu, dzīvnieku kodumi, termiski un ķīmiski apdegumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas