Atpakaļ uz nra.lv

"Bērnus atūdeņo dažu stundu laikā!"; māmiņa brīdina par lipīga vīrusa uzliesmojumu

tautaruna.lv 2.jūnijs 2019, 12:00
 
unsplash.com
Diāna sociālajā vietnē Facebook brīdina līdzcilvēkus par rotavīrusa uzliesmojumu, aicinot ļaudis būt atbildīgiem citam pret citu un, ja radušās aizdomas par vēdera vīrusu, ārstēties mājās, nevis uzturēties publiskās vietās, riskējot aplipināt apkārtējos.
"Šodien ar bērniem atgriezāmies mājās pēc 5 dienu viesošanās slimnīcā! Jap, ar visiem trim mazākajiem. Nogurdinošas, garas un slodzes pilnas dienas. Slodze ne tikai man un vīram, bet arī mazajiem - viengadīgajam, trīsgadīgajam un 10 gadīgajam ķermenim. Saslima bērni pilnīgi negaidīti viens pēc otra ar ROTA vīrusu. Es šeit nesūdzēšos, tikai izteikšu lūgumu... Nav tādi parastie vēdera vīrusi, nav ģimenē vienlaicīgi 3 cilvēkiem mistiskās alerģijas... Ir nopietni vīrusi, kuri ir mega lipīgi!! Vīrusi kuri mazus bērnus atūdeņo dažu stundu laikā. Pieugušais vēl izturēs godam, bet mazie ķermenīši vemšanu 9x pēc kārtas nevar panest," norāda māmiņa.

Viņa aicina ikkatru būt atbildīgam pret sabiedrību, radinieku, draugu, skolas biedru vai bērnudārza biedru, vēdera vīrusa pazīmju gadījumā sazināties ar savu ģimenes ārstu un vismaz 10 dienas pavadīt mājās.

"Dariet jebko, lai neaplipinātu apkārtējos. Skumji, ka visbiežāk nākas dzirdēt frāzi, ja jau man nepateica, tad es arī neteikšu, un turpina apmeklēt sabiedriskas vietas ar SLIMIEM bērniem, paši pārnēsā vīrusus. Un saslimst vistrakāk paši mazākie! Izrunājoties ar ārstu epidemiologu, nākas secināt, ka par atbildību atceramies tikai tad, kad slimojam paši. Pēc pirmajām pazīmēm par vemšanu vai citādām vēdera problēmām nekavējoties jāsazinās ar savu ĢIMENES ĀRSTU!!! Un tikai 10 dienu laikā vēdera vīrusi pamet mūsu ķermeņus! Tātad 10 dienas pilnīgs mājās režīms!!! Tas patiesībā attiecas uz jebkuru slimību," atzīst Diāna.

Facebook/ekrānšāviņš

Jāatgādina, ka rotavīrusu infekcija ir akūta vīrusu infekcijas slimība, kurai raksturīgs galvenokārt gremošanas trakta gļotādas iekaisums. Galvenie slimības simptomi: akūts sākums, vemšana, bieža vēdera izeja, slikta dūša, sāpes vēderā, galvassāpes, vājums, slikta apetīte, paaugstināta ķermeņa temperatūra, raksturīgs arī vienlaicīgs augšējo elpceļu iekaisums (iesnas, klepus).

Rotavīrusu infekcijas simptomi parādās 15 stundu līdz 7 dienu laikā pēc inficēšanās, parasti 1 - 2 dienu laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas