Atpakaļ uz nra.lv

Ārprāts! Autostāvvietā aizdegas auto, kurā viens pats atrodas mazs bērns

tautaruna.lv 18.maijs 2019, 15:05
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Teju traģēdija notikusi lielveikala "Rimi" stāvvietā Ķekavas novadā, kur māmiņa atstājusi bērnu automašīnā vienu, taču pati aizgājusi iepirkties.
Raidījums "Bez Tabu" vēsta, ka par šo notikumu ziņo arī aculiecinieki sociālajos tīklos, rakstot, ka mašīna aizdegusies, nodzēst varējuši tikai ugunsdzēsēji. Pēc aculiecinieka sacītā, cietušais bērns bijis 5-6 gadus vecs. Uz notikumu vietu traukušies gan glābēji, gan mediķi.

Tiesa, mazajam pasažierim patiesībā ir tikai 4 gadi. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša stāsta, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes aptuveni pusstundu cīnījušās par bērna veselību un dzīvību. Stāvoklis bijis smags. Ja mazs bērns saelpojas degšanas procesā radušās vielas, tvana gāzi utt, var rasties ļoti nopietnas veselības problēmas un pat bojāeja.

Gan mediķi, gan glābēji aicina piegaugušos neatsāt bērnus vienus. Pat, ja bērns automašīnā ir aizmidzis un plānots, ka bez pieaugušo uzraudzības būs tikai īsu brīdi, nevajadzētu riskēt.

Mazais, kas cietis no piedūmojuma, automašīnai aizdgoties, pašlaik turpina ārstēties slimnīcā, bet Valsts policija par notikušo uzsākusi resorisko pārbaudi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:21

Jaunākās diskusijas