Atpakaļ uz nra.lv

Skandāls! Režisora Hermaņa vārds bez atļaujas izmantots maldinošā reklāmā

tautaruna.lv 11.maijs 2019, 9:27
 
Oksana Džadana/ F64 Photo Agency
Šonedēļ pamatīgu sašutumu interneta vidē izsaukusi kāda reklāma, kurā Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis it kā reklamē darījumus ar kriptovalūtu. Pats režisors izteicis minējumu, ka "nav šaubu, ka šī murga autori ir mūsu pašu latviešu reklāmisti."

Interneta portālos reklāma nonākusi ar platformas "Google Ads" starpniecību, un tā publicēta šī gada 30.aprīlī.

Kompānija, kas nepatiesi izmantojusi režisora vārdu un foto, savā reklāma raksta šādi: "Viņa pēdējais paziņojums Latvijai. Hermanis dzimis Rīgā un viņa agrīnajos tīņos viņš spēlēja hokeju Dinamo Rīgas sporta skolā. Viņš bija spiests atstāt sportu 15 gadu vecumā veselības apsvērumu dēļ. Viņš ieguva pirmo teātra un skatuves pieredzi, kad viņš apmeklēja Rīgas pantomīma studiju Roberta Līdera ietvaros." Tāpat portāls "kasjauns.lv" vēsta, ka reklāma stāstīts par režisora it kā sniegtu interviju LTV, kurā viņš stāstījis par veidiem, kā kļūt stāvus bagātam ar jaunu kriptovalūtas tirdzniecības programmu.

Arī pats Alvis Hermanis pamanījis šādas reklāmas eksistenci un savā sociālā tīkla instagram kontā neslēpa sašutumu par redzēto. "Nav šaubu, ka šī murga autori ir mūsu pašu latviešu reklāmisti. Ja Latvijas reklāmas asociācijai nav komentāru par šo noziegumu, tad viņi ir līdzatbildīgi," norāda režisors.

View this post on Instagram

A post shared by Alvis Hermanis (@alvishermanis_official) on

Tiesa, kāda komentētāja gan režisoram paskaidrojusi, kā reklāmas ar platformas "Google Ads" starpniecību nonāk, piemēram, Latvijas portālos. "Mūsdienās iespējas izvietot "reklāmas" interneta vidē kur un kā vēlas ir ļoti plašas. T.i. uzņēmums savu reklāmu var ielikt pats gandrīz jebkurā lapā izmantojot Google Ads.. ar jebkādu tekstu un bildēm.. Jums drīzāk ir jāvēršas pret to kompāniju. Latvijas reklāmas asociācijai, un iespējams portāli, kur šie reklāmas baneri ir redzami, ar to nav nekāda sakara, " norāda komentētāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:32

Jaunākās diskusijas