Atpakaļ uz nra.lv

Ietērpti ledū! Ādažos salnu dēļ nosalst jaunie augļu kociņi un tulpes

tautaruna.lv 8.maijs 2019, 15:40
 
Facebook/ekrānšāviņš
Sociālā tīkla "Facebook" lapā "Indar roku darbs" ievietotas vairākas fotogrāfijas, kurās redzams, ka salna nosaldējusi gan jaunos augļu kociņus, gan ziedus.
"Lai nebūtu pārpratumu - mēs jau gadiem pie salnām katru rītu laistam... Šorīt tā vairs nebija salna, bet sals + vējš! Pat ūdens caurules bija jāglābj no aizsalšanas.Protams ļoti žēl, jo šogad no jaunajiem kociņiem gaidījām pirmo lielāko ražu... tikai pašu kārumam, bet vai izdevās nosargāt lielo dārzu saimniekiem," vēstīts 4. maija ierakstā.

Savukārt 6. maija ierakstā redzams, ka salna nav saudzējusi arī tulpes un citus ziedus: "Vakar vakarā es sevi mierināju - gan jau nebūs tik traki... Bet šorīt piecos pēc dārza apskates saprotu, ka cīņa tomēr šoreiz būs zaudēta... Ja pat tulpes un ziemcietes ir caurspīdīgas, tad kā to var izturēt ķirsis vai persiks... Zemākā temperatūra -6°C uz augsnes 5:20. Ceru, citur būs veicies labāk. Nekas, katru gadu jau tā nenotiek!"

Facebook/ekrānšāviņš

Ādažu iedzīvotāja arīdzan dalās ar vērtīgu padomu, iesakot ziedošos krūmus un augļu kokus aplaistīt ar aukstu ūdeni, jo tad, izveidojoties ledus kārtai uz koku ziediem, tā var pasargāt augu no iznīkšanas lielu salnu laikā.

Jau vēstīts, ka saistībā ar pavasara salnām šogad sagaidāmas krietni mazākas augļu un ogu ražas.

Šogad daudzas kultūras būs ar stipri mazāku ražu vai pat bez tās. Salnās īpaši cietušas ir tās kultūras, kas jau bija sākušas ziedēt, proti, ķirši, plūmes, bumbieres, kā arī atsevišķas ābolu šķirnes. Iespējams, cietuši būs arī dzērveņu dzinumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas