Atpakaļ uz nra.lv

NOSKATIES: Kāpēc autobraucējus brīdina uzmanīties uz Jūrmalas šosejas?

tautaruna.lv 22.aprīlis 2019, 11:09
 
Oksana Džadana/ F64 Photo Agency
Kāda aculieciniece brīdinājusi līdzcilvēkus un lūgusi būt īpaši uzmanīgiem pārvietojoties pa Jūrmalas šoseju.
Kā Otro Lieldienu rītā informē video autore, tad arī šorīt gar Jūrmalas šoseju pastaigājas alnis, kas apdraud ne vienu vien autobraucēju.
View this post on Instagram

A post shared by Breaking Latvia (@breakinglv) on

Valsts policija jau iepriekš autovadītājiem atgādinājusi, ka jārēķinās ar to, ka meža dzīvnieki (aļņi, brieži, stirnas) īpaši vēlā rudenī mēdz pārvietoties lielos baros, tādēļ šoferiem jāatcera, ka, ja ceļam tuvojas vai iet pāri viens no šiem meža dzīvniekiem, ļoti iespējams, ka tam sekos vēl divi, trīs vai vairāki dzīvnieki.

Valsts policijas statistika liecina, ka 2016.gadā no 1.janvāra līdz 22.oktobrim fiksēti 329 negadījumi, savukārt šogad tādā pašā laika periodā - 433 negadījumi, kuros notikusi sadursme ar dzīvnieku. Pēc apkopotajiem datiem nākas secināt, ka negadījumu skaits ir krietni audzis - šogad par 104 negadījumiem vairāk nekā pērn tādā pašā laika posmā. "Tādēļ aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem un modriem uz ceļa!"

"Atgādinām, ka gadījumā, ja noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā notriekts meža dzīvnieks, autovadītājam par to obligāti jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruni 110. Pēcāk likumsargi par to informēs Valsts meža dienestu, kurš tad arī attiecīgi lemj par to, ko darīt ar notriekto dzīvnieku."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas