Atpakaļ uz nra.lv

"Pāris bērni zaudēja samaņu"; māte atklāj detaļas par notikumiem Rīgas skolā

tautaruna.lv 31.marts 2019, 11:00
 
Ekrānuzņēmums no "Degpunktā"
Kādas skolnieces mamma raidījumam "Degpunktā" atklājusi visai šokējošas notikušā detaļas sakarā ar ugunsgrēku Rīgas 89. vidusskolā Mežciemā.

Raidījums ziņo, ka Rīgas 89. vidusskolā, Mežciemā, Hipokrāta ielā 27, pagājušās nedēļas ceturtdienā notika skolnieku evakuācija, jo ēkā nostrādāja ugunsdrošības signalizācija. Pēc dažām minūtēm pie skolas piebrauca vairākas policistu, mediķu un ugunsdzēsēju ekipāžas, pa to laiku gandrīz visi audzēkņi un pedagogi jau bija uz ielas. Skolas trešajā stāvā vienā no gaiteņiem bija aizdedzies krēsls. Nepilnas stundas ugunsdzēsēji incidentu un tā sekas novērsa un skolnieki turpināja mācības.

Taču pēc notikušā "Degpunktā" vērsās kādas skolnieces mamma, kura no savas meitas uzzinājusi jaunus faktus par 21. marta atgadījumu. Izrādās tikai no malas viss izskatījies ātri un operatīvi, bet patiesībā pēc pirmās trauksmes sirēnas dažas skolotājas nav reaģējušas atbilstoši prasībām un turpinājušas pasniegt.

“Viņiem bija mācību stunda. Tās laikā divas reizes nostrādāja ugunsdrošības signalizācija. Uz pirmo reizi skolotāja uzreiz nenoreaģēja. Pēc tām viņa aizgāja un pārbaudīja. Atgriezās atpakaļ un pateica, ka viss ir kārtībā, turpinām mācīties. Signalizācija nostrādāja vēlreiz. Skolotāja atkārtoja, ka viss esot kartībā. Viņi turpināja mācīties līdz klasē ieskrēja kāda skolotāja. Viņa kliedza, ka ir jāskrien ārā, jo ir ugunsgrēks. Klases audzinātāja izskrēja ārā, atstājot bērnus klasē. Bērni vispār nesaprata, kas ir noticis. Viņi paši lēnām izgāja arā, meita vēl aizgāja pēc jakas. Ejot uz izeju pie ēdnīcas viņa pamanīja, ka visi sākumskolas audzēkņi sēdēja un pusdienoja. Nekādas trauksmes nebija,” raidījumam stāsta skolnieces mamma.

No skolas evakuētie audzēkņi atzinušies, ka kodīgie dūmi izplatījās pa visu skolu, un dažiem bērniem pat palicis slikti. “Viņa redzēja, ka pāris bērni zaudēja samaņu, bija divas ātras palīdzības ekipāžas. Es nezinu gan kādā sakarā, varbūt skrienot, bet viens bērns bija sagriezis roku. Meita dzirdēja, ka brūci jāšuj. Tā esot teikuši ārsti no ātras palīdzības. Bija jāved uz slimnīcu. Vārdu sakot kaut kāda trakomāja, pieaugušu cilvēku absolūta izklaidība,” pauž skolnieces mamma.

"Degpunktā" devās negaidītā vīzītē atstāstīt sievietes stāstu Rīgas 89. vidusskolas direktorei Marinai Serkovai. Mācību iestādes vadītāja apgalvo, ka viss tika izdarīts pēc instrukcijas, visi skolnieki evakuēti laicīgi. No bērnu vecākiem nav bijušas nekādas pretenzijas vai sūdzības un nekas neliecinājis, ka kāds no audzēkņiem būtu cietis vai saindējies ar dūmiem. Tomēr neskaidrs paliek jautājums, kāpēc trauksmes laikā skolniekiem bija atļauts iet iekšā, ārā. Direktore skaidro, ka bērniem vienkārši atļauts paņemt jakas, bet mazākie pat paspējuši paēst.

Ugunsdzēsēji par pedagogu labo gribu ļaut bērniem paēst un paņemt jakas, saka, ka šāda rīcība tomēr nebūs īsti pareiza. Labāk ir pāris minūtes, kamēr atbrauc glābēji, pastāvēt bez virsdrēbēm uz ielas, nekā riskēt ar dzīvību.

Kas attiecas uz pašu ugunsgrēka iemeslu - krēsli tāpat vien parasti nedeg un visticamāk notikusi tīša dedzināšana. Turklāt neilgu brīdi pēc ugunsgrēka skolā, turpat netālu kādas mājas kāpņu telpā divi skolas vecuma puikas centušies aizdedzināt durvis un sienu, taču tikuši pieķerti un no trepēm padzīti, vēsta raidījums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas