Atpakaļ uz nra.lv

Preiļu iedzīvotāji dzīvo bailēs no vietējā mācītāja mīluļiem

tautaruna.lv 22.marts 2019, 20:16
 
Ekrānuzņēmums
Vecticībnieku draudzes mācītājam Preiļos ir vairāki lieli, ļoti agresīvi suņi, kuri pat uzklūp garāmgājējiem un kož, kas radijis satraukumu vietējim iedzīvotājiem vēsta "Bez Tabu". Preilieši uzsākuši parakstu vākšanu, pieprasot policijai parūpēties par drošību apkaimē.

Preiļu iedzīvotāja Oksana sociālajā tīklā ”Facebook.com” ievietojusi ierakstu ar fotoattēliem, kuros iemūžināti suņa kodumi uz Oksanas paziņas sēžamvietas. Ierakstā sieviete brīdina citus preiliešus par agresīviem suņiem, kuri pieder vietējās vecticībnieku draudzes mācītājam Jevgēnijam. Lieli dzīvnieki mēdz uzlēkt uz sētas un ar skaļiem rējieniem biedēt garāmgājējus no mācītājmājas pagalma, arī pārlēkt pāri sētai, sirot pa apkaimi un pat uzklupt un kost cilvēkiem, Bez Tabu stāsta Oksana.

Cita iedzīvotāja Baiba stāsta, ka draugu lokā ir sieviete, kurai nesen uzklupis mācītāja suns: "Viņu arī sakoda. Viņai kājā brūces. Viņa man teica, ka gāja ar mazu sunīti pastaigā. Tas lielais suns bija pārlēcis pāri žogam, uzlēca viņai uz muguras. Viņa mēģināja aizsargāties, bet uzlēca uz muguras. Tur iet garām vecāki ar bērniem. Tas žogs tur tāds nenopietns un nav traucēklis tik lieliem suņiem."

Lai gan sociālajā tīklā tiek runāts par trim mācītāja suņu sakostiem cilvēkiem, pašvaldības policija esot saņēmusi vienu sūdzību, informē Preiļu pašvaldības policijas priekšnieks Rihards Romanovskis. Romanovskis aicina uzticēties policijai un ziņot par visu: suņu trokšņošanu, sirošanu, apdraudēšanu un uzbrukumiem.

Bez Tabu mācītājmājas pagalmā izdodas sastapt arī pašu mācītāju Jevgēniju Ivanovu, kurš stāsta, ka savulaik daudzus suņus kucēna vecumā uzņēmis pie sevis no paziņas, tādējādi izglābjot no nobeigšanas. Vienam sunim, kurš esot agresīvākais, pēc košanas ar sludinājuma palīdzību esot atrasti jauni saimnieki tālu prom lauku saimniecībā, stāsta mācītājs Ivanovs. Viņš meklē mājas vēl vienam pusotru gadu vecam ”milzenim”, jo negrib tos eitanizēt. ”Esmu viņus pieņēmis mazus un barojis ar pipeti,” nosaka Ivanovs.

Ivanovs arī atzīst, ka nav socializējis un apmācījis suņus. Mācītājs stāsta, ka esot atvainojies vienam no cietušajiem, kurš sūdzējies policijā, un samaksājis viņam dažus simtus eiro.

Avots: Bez tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:53

Jaunākās diskusijas