Atpakaļ uz nra.lv

Āgenskalnā nozāģēts ļoti sens ozols, jo traucējuši tā zari

tautaruna.lv 20.marts 2019, 21:29
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Vietējais iedzīvotājs Valdis pauž sašutumu, ka pie Āgenskalna sākumskolas nozāģēts sens ozols un vēl kāds koks. Pret nokaltušajiem zariem bijuši vietējās skolas audzēkņu vecāki, bet kādēļ kokus nevarēja vienkārši apzāģēt, jautā vīrietis.

"Āgenskalna sākumskolas teritorijā nozāģēts divsimtgadīgs ozols, otrs drusku jaunāks, ar jau nozāģēts. Vietējie saka, ka zāģēšot vēl. Skumji. Tie gan nav 100 koku, bet tikai divi.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Un, kā stāstīja satiktie iedzīvotāji, tas esot darīts pēc vecāku iesniegumiem, jo kalstošie zari varot nokrist! Tikai, nez kāpēc neapzāģēja zarus, bet uzreiz visu koku?

Un visvairāk nesapratu to, ko iedzīvotājiem skaidrojusi domes atbildīga ierēdne: ''Koki esot jāzāģē, jo pasliktinājušies vides apstākļi kokam!'' Šī atbilde liek aizdomāties par palikušā ozola likteni, vai tik tas arī nesekos nozāģēta pēdās! Šoreiz atmiņā Simtgades akcija, tikai šoreiz varbūt sauklis modernāks: ''Nākošā simtgadē, nevienu iepriekšējo simtgažu ozolu pilsētā''," secina Valdis.

Jau iepriekš ziņojām, ka svētdien aptuveni 100 cilvēku pusdienlaikā Hāmaņa muižas parkā, Slokas ielā 41a, bija pulcējušies piketā pret ieceri Botāniskā dārza apkaimē izcirst aptuveni 100 kokus. Pret koku izciršanu bija sapulcējušies dažāda vecuma cilvēki, pārsvarā ģimenes ar bērniem. Tāpat piketā piedalījās politiķi - eiroparlamentāriete Sandra Kalniete (V) un Edgars Tavars (ZZS). Piketētāji turēja rokās pašu izgatavotus plakātus ar uzrakstiem "Sargājam kokus", "Pret koku ciršanu", "Neizrauj Pārdaugavas zaļo sirdi" un "Rīkojies. Iestādi. Glāb. Atkārto". Protestētāju atribūtikā bija arī kāds ironisks plakāts ar uzrakstu "Rīga top skaistāka" un plakāts ar grupas "Labvēlīgais tips" dziesmas fragmentu "Labrīt koki, kā es jūs visu mīlu. Labrīt koki, bez jums es nevaru". Pasākuma vietā tika izvietoti arī kartonā izgriezti tēli no animācijas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas