Atpakaļ uz nra.lv

Jācieš, jo citi arī cieš! Sieviete velta skarbus vārdus "ātro" brigādei

tautaruna.lv 9.februāris 2019, 9:10
 
Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency
Kāda sieviete sociālajā tīklā facebook pastāstījusi, cik letāli varēja beigties gadījums, kad sākotnēji pie viņas atbraukusī Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta brigāde nav precīzi novērtējusi viņas veselības problēmas un aizbraukusi prom.

Ieraksta autore stāsta, ka šī gada sākumā ap 4:00 izsaukusi ātro palīdzību. Tā atbraukusi, norādījusi viņas sāpju iemeslu un aizbraukusi prom. "Jācieš, jo citi arī cieš," pēc notikušā raksta sieviete.

Divas dienas vēlāk viņas veselības stāvoklis nav uzlabojies, tāpēc vēlreiz lūgta mediķu palīdzība. Ap plkst.14:00 pie viņas ieradusies cita NMPD brigāde, kura nogādājusi viņu slimnīcā, kur izrādījies, ka jau 5 dienas viņai ir plīsi apendicīts. "Izglāba pēdējā brīdī ar smagu operāciju," norāda sieviete.

"Paldies tiem, kuri aizveda un izglāba trīs bērnu mammu, un ļoti ceru, ka tā pirmā brigāde nevienam nesabojāja dzīvi," pēc notikušā komentē ieraksta autore.

Tiesa, mediķi atgādina, ka ja redzi, ka cilvēka dzīvība vai veselība ir briesmās, nekavējoties zvani 113. Sarunas laikā ar dispičeru nosauc, kur notikusi nelaime. Jo precīzāk nosauksi cietušā atrašanās vietu, jo ātrāk mediķu brigāde varēsi nokļūt pie pacienta! Mazapdzīvotā vai nepazīstamā vietā izsaukt mediķus palīdzēs mobilā lietotne eVeselībasPunkts, kas līdz ar zvanu uz 113 dispečercentru ļauj nosūtīt arī atrašanās vietas koordinātes.

Izstāsti, kas ir noticis un kas ir ar cietušo/pacientu (bezsamaņa, elpošanas traucējumi, asiņošana u.c.). Ja zini, pasaki arī, kā notika negadījums, jo tas ļauj prognozēt traumu smagumu un nepieciešamību piesaistīt papildus palīdzību (piemēram, kritiens no liela augstuma, cilvēkam dzīvoklī kļuvis slikti, bet durvis nevar atvērt u.c.). Kritiskos gadījumos dispečercentra mediķis stāstīs, ko darīt, kamēr brigāde ir ceļā.

Piemini, cik aptuveni ir cietušo, lai dispečers nepieciešamības gadījumā uz notikuma vietu varētu operatīvi nosūtīt vairākas mediķu brigādes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:24

Jaunākās diskusijas