Atpakaļ uz nra.lv

Imantā esot uzdarbojušās "melnās dāmas"; policija sniedz skaidrojumu

tautaruna.lv 23.janvāris 2019, 20:22
 
Valsts policijas publicētais ekrānšāviņš no konkrētās personas ieraksta sociālajā tīklā facebook. / facebook.com/ Valsts policija
"Šodien Rīgā, Imantā, uzdarbojas "dāmas melnā." Tā teikts kāda ierakstā sociālajā tīklā facebook, kura autors informējis, kā šīs personas bijušas Valsts policijas(VP) pārstāves. Saistībā ar publicēto ierakstu savu komentāru snieguši arī likumsargu pārstāvji.

Kā informējis sociālajā tīklā facebook publicētā ieraksta autors, tad "dāmas melnā" ar netrafarētu automašīnu piestājušas pie jauniešiem, kuri smēķē. Konkrētās personas neesot bijušas tērptas Valsts policijas darbinieku uniformās, tomēr uzrādījušas attiecīgos dokumentus un sastādījušas protokolus par smēķēšanu.

Saistībā ar publicēto ierakstu savu komentāru snieguši arī Valsts policijas pārstāvji. "Pārbaudot izskanējušo informāciju, noskaidrojām, ka ieraksta veicējs patiešām ir fiksējis Valsts policijas Nepilngadīgo lietu inspektoru plānoto reidu, kas regulāri tiek īstenots ar mērķi atklāt un novērst nepilngadīgu jauniešu veiktos pārkāpumus," informē VP.

Šodien, laika posmā no 10.00 līdz 13.30, profilaktisko reidu īstenoja Valsts policijas Kurzemes iecirkņa amatpersonas tieši Imantas rajonā un šī reida laikā tika fiksēti divi gadījumi, kad nepilngadīga persona smēķējusi.

"Abos gadījumos uzreiz tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, kura kopijas, atbilstoši likumā noteiktai kārtībai tiek pārsūtītas gan pašam likumpārkāpējam, gan viņa likumiskajam pārstāvim. Protokolā arīdzan tiek norādīts laiks, kad jāierodas uz attiecīgā protokola izskatīšanu vietējās pašvaldības administratīvajā komisijā un tikai pēc tam tiek pieņemts lēmums par konkrēta soda piemērošanu."

"Jāatzīmē, ka šādu profilaktisko reidu veikšana ir daļa no Valsts policijas amatpersonu ikdienas darba un tie regulāri tiek īstenoti gan slēptā, gan atklātā veidā," uzsver VP.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas