Atpakaļ uz nra.lv

Bibliotekas apmeklētāja: Esmu nikna! Kādi drausmīgi dzejoļi tiek drukāti bērniem!

tautaruna.lv 20.janvāris 2019, 10:30
 
Pixabay
Bibliotēkas apmeklētāja Aija pauž sašutumu par kādu atrasto bērnu dzejoli, uzskatot, ka tā rindiņas nav piemērotas bērnu prātam.

"Es vispār esmu nikna! Es šodien biju bibliotēkā. Kādi drausmīgi dzejoļi tiek drukāti bērniem. Teksti "pa dīķi peld slīķis" vai " viņa somā meklēja asu priekšmetu"! Tur jākliedz un jāaizliedz dot tādas grāmatas bērniem.

Ekrānuzņēmums/Facebook

Tagad grāmatu var izdot jebkurš, bet tā nedrīkst. Jābūt komisijai, kas lemj, vai grāmata neapdraud bērna emocionālo stāvokli. Ko viņi grib panākt? Nākamo šizofrēniķu paaudzi? Un ilustrācijas. Lai Dievs stāv klāt. Traģiskas. Bezdzimuma varoņi dzejoļos un stāstos. Es lasīju un šokējos. Es nesaprotot moderno dzeju.

Piedodiet, bet bērnam ir jāmācās dzejoļi ar ritmu, atskaņām un par sauli, prieku, draudzību un brīnišķīgo bērnību, nevis tas,kas tagad nodrukāts. Un pats galvenais, ka redaktori sabiedrībā atzīti cilvēki! Rodas jautājums: pirms uzlika zieģeli un atļāva tiražēt, kaut pārlasīja?" neizpratnē ir Aija.

Ieraksta komentāros cilvēki pauž dažādus viedokļus - gan atbalsta, ka šādiem dzejoļiem bērnu grāmatās vietas nav, gan norādot, ka šīs rindas neesot tik briesmīgas priekš jaunajiem lasītājiem.

Jau iepriekš sabiedrībā radās skandāli par literatūru, kādu piedāvā bērniem grāmatnīcās, gan skolas solos. Pirms vairāk nekā trim gadiem Āgenskalna Valsts ģimnāzijā skolotāja stundā lika skolēniem analizēt Agneses Krivades dzejoli "Svētīgi", par kura saturu aizsākās asas diskusijas, norādot, ka tas ir pārāk nepiedienīgs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas