Atpakaļ uz nra.lv

Viņa pamodās ar "pelēkām acīm": māte neatpazīst bīstamu slimību, kas pusaudzei maksā dzīvību

tautaruna.lv 15.janvāris 2019, 15:34
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay
Trīspadsmit gadus veca meitenīte pāris dienas pēc Ziemassvētkiem mirusi no meningīta un septicēmijas, jo kādā rītā pamodusies ar "pelēkām acīm" un izsitumiem, ziņo "The Mirror".

Lielbritānijā, Dienvidvelsā, dzīvojošā Meisija Diksa nomira Jaunā gada pirmajā dienā, trīs dienas pēc tam, kad savai mammai Šēronai bija pateikusi, ka jūtas savārgusi.

Šērona domājusi, ka tas ir tikai vīruss, taču tad, kad atskārtusi, cik smags ir meitas stāvoklis, bijis jau par vēlu.

Viņa norāda, ka izsaukusi ātro palīdzību pēc tam, kad meitiņa pamodusies ar "pelēkām acīm" un izsitumiem, Meisijas stāvoklim pasliktinoties, viņas rokas stundas laikā kļuva melnas.

Šērona brīdina citus vecākus, sakot, ka ir jāzina par meningīta simptomiem, lai viņiem nebūtu jāpiedzīvo tādas pašas sirdssāpes. "Es domāju, ka tas ir tikai vīruss. Ja viņai būtu bijusi temperatūra vai grūtības elpot, es būtu domājusi citādāk. Viņai bija meningīts, bet tajā pašā laikā tā bija septicēmija. Kad es zināju, ka ir par vēlu, es neko citu nevarēju izdarīt," skaidro Šērona.

Kad Meisija tika nogādāta slimnīcā, ārsti viņu turēja mākslīgajā komā, taču divas dienas vēlāk meitenīte devās mūžībā.

Meitenītes mamma apgalvo, ka neticējusi, ka viss beigsies šādi, jo domājusi, ka meita ir ļoti slima, nevis, ka varētu nomirt. "Pat tad, kad mēs bijām slimnīcā, viņa man pateicās par to, ka es rūpējos par viņu un, ka viņa to novērtē. Viņa darītu jebko priekš jebkura un gribēja visiem palīdzēt. Viņa bija patiešām laimīgs bērns. Viņa, kad izaugs, bija gribējusi iestāties armijā, lai cīnītos par valsti," stāsta Šērona.

Meningīta simptomi ietver drudzi, vemšanu, miegainību, apjukumu, spēcīgas muskuļu sāpes un galvassāpes, kakla stīvumu un nepatiku pret spožu gaismu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:29

Jaunākās diskusijas