Atpakaļ uz nra.lv

Tuvinieki izmisumā: Garīgi slims vīrietis dzīvo mežā un atsakās no palīdzības

tautaruna.lv 15.janvāris 2019, 19:05
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Kāda vīrieša tuvinieki lūguši palīdzību, lai atrisinātu ļoti sarežģītu situāciju. Viņu radinieks ziemas spelgonī dzīvo mežā un atsakās no palīdzības.

Mežā Jaunpēterniekos dzīvo Artūrs. Pirmā sastaptā sieviete norāda, ka vislabāk doties klauvēt pie vīrieša vecmāmiņas durvīm. Viņa dzīvo turpat Jaunpēterniekos, vienā no divām daudzstāvu mājām. Vecmāmiņa nudien ir satraukta par mazdēla dzīvību, jo acumirklī piesolās doties līdzi, lai palīdzētu atrast vīrieša apmešanās vietu, jo nezinātājam to grūti meža vidū atrast, informē raidījums "Bez Tabu".

Viņa arī pastāsta, ka vīrietis sirgst ar garīga rakstura slimību. Iemesls Artūra uzvedībai un, iespējams, slimībai ir 17 gadu vecumā piedzīvotais uzbrukums. Viņš smagi piekauts ar beisbola nūju un tā rezultātā gūta smaga galvas trauma. Vecmāmiņa atklāj, ka rīcībspēja jaunajam vīrietim nav atņemta, līdz ar to viņš, kā brīvs cilvēks var rīkoties kā grib.

Sastopot viņu mežā, Artūrs nav runātīs. Viņš paķer mantas un skrien prom. Vēl pērn viņš ziemu pārlaidis zaru būdā, bet, nu, uzcēlis krietnu guļbūvi. Siltumu nodrošina krāsniņa. Ēkas iekšpusē vietas nav pārāk daudz, ir tikai vieta gultai un mazam galdiņam. Blakus ēkai ir siltumnīca.

Tiesa, mājā atrastie produkti liecina, ka vīrietis badu necieš.

Ozolnieku novada domes sociālajā dienestā par vīrieti mežā zina, bet nav tādu mehānismu, kas ļautu cilvēku, kuram nav atņemta rīcībspēja, ar varu nogādāt slimnīcā vai patversmē. Neviens nevar piespiest jauno vīrieti mainīt savas domas un atturēt no dzīvošanas mežā, norāda raidījums.

Avots: Raidījums "Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas