Atpakaļ uz nra.lv

Dodoties iestāties "bezdarbniekos", sieviete NVA tiek pamatīgi pazemota

tautaruna.lv 2.janvāris 2019, 9:30
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Kāda sieviete dalījusies ar negatīvu pieredzi - viņa pirmo reizi devās uz Valsts Nodarbinātības aģentūru (NVA), taču saskārās ar pazemojošu attieksmi.

Sieviete portālā "sudzibas.lv" raksta, ka NVA darbiniece viņu apvainojusi izskata dēļ.

"Biju iestāties bezdarbniekos. Mani apkalpoja sieviete vārdā Iveta Zvirgzdiņa. Žēl, ka neiedomājos ieslēgt telefonā balss ierakstīšanu, lai varētu kaut kādā veidā savus vārdus apliecināt augstākajā iestādē, par personības aizskaršanu. Īsumā sakot, kamēr sēdēju un pildīju vajadzīgos dokumentus, tā pretīgā sieviete mani aizskāra, runājot par to, ka man neesot prātiņa pat papīrus normāli aizpildīt, jo es redz nokļūdījos, jo nezināju kā to visu pildīt, jo biju NVA pirmo reizi. Tad vel mans e-pasts viņu neapmierināja, par ko viņa izteicās ka NORMĀLIEM cilvēkiem ir jābūt NORMĀLAM e-pastam, nevis tādam, kāds ir man, un ja viņa būtu darba devējs, viņa mani nepieņemtu darbā tikai tā dēļ, ka man redz neesot normāls e-pasts un es neizskatos atbilstoši NORMĀM.

Teiksim tā, man ir dredi, un pīrsingi uz sejas, un tāpēc es neatbilstu normām un neesmu normāla, un man nepietiekot smadzeņu lai aizpildītu papīrus. Turpmāk, dodoties uz šāda veida iestādēm, ierakstīšu visas sarunas, jo man tas nešķiet normāli, ka mani var aizskart vienkārši tāpat bez iemesla kaut kāds ofisa darbinieks, kuram būtu ienkārši jāpilda savs ofisa darbs, nevis jāpievērš uzmanība manam izskatam, un jāapspriež tas," atklāj sieviete.

Viņa piemin arī to, ka visu to laiku klusēja un rakstīja papīrus, bet NVA darbiniece visu laiku runāja, un visādi mēģināja viņu aizskart, piebilstot, ka "vienkārši gribu, lai visi redz, cik jauki cilvēki strādā valsts iestādēs."

Tikmēr arī komentāros sieviete tika atbalstīta. Komentētāji vērsa uzmanību uz to, ka daudzās Latvijas valsts iestādēs darbiniekiem ir attieksmes problēmas, tāpat arī uz diskriminācijas problēmu Latvijā.

"Latvijā diemžēl valda milzīga diskriminācija... Arī no tādiem darbiniekiem... Ļoti skumji, ka nespējam būt draudzīgi un laipni...," teikts kādā komentārā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas