Atpakaļ uz nra.lv

Sieviete izmisumā: Vai mani bērni nomira, jo apprecējos ar savu brālēnu?

tautaruna.lv 15.decembris 2018, 14:41
 
Ilustratīvs attēls
Šim pārim abiem ir gēns neārstējam stāvoklim, kas nozīmē, ka viņu bērniem ir 1 no 4 iespējamībām, ka viņi mirs jau agrā bērnībā.

BBC ziņo, ka Lielbritānijas pilsone Ruba nevēlējās apprecēties tik jauna - 17 gadu vecumā - un viņai bija pašai savi plāni, tomēr vēl pirms viņa paspēja vēl pabeigt vidusskolu, viņas vecāki noorganizēja viņai kāzas ar Sadiku no Pakistānas. Vīrietis ir arī viņas brālēns.

Pakistānu viņa bija apmēklējusi tikai bērnībā un neatcerējās desmit gadus vecāko vīrieti, kurš strādāja par šoferi. Par spīti viņas vēlmei kaut pabeigt skolu, viņa tika izprecināta Sadikam un spiesta atgriezties etniskajā dzimtenē, bet pēc trīs mēnešiem jau bija stāvoklī.

Dēls Hasans piedzima 2007.gadā, jau Lielbritānijā, un šķita, ka viss ir kārtībā, lai arī viņš ļoti daudz gulēja un bija grūtības viņu barot. Pēc kāda laika viņa ievēroja, ka viņa iegurnis ir stīvs, tādēļ aizveda bērnu pie ārsta, kur saņēma ļoti sliktas ziņas.

Bērnam bija reta saslimšana, kura radusies gēna, kurš bija viņiem abiem, rezultātā. Tas bērnam liedz augt un normāli attīstīties, un, kā jau minēts, to nevar ārstēt.

Pusgadu vēlāk Sadiks ieguva uzturēšanās atļauju Lielbritānijā un pirmo reizi satika savu dēlu. Lai arī vīrs mierināja, ka bērnam nav ne vainas, tā gan nebija - viņš neauga, bet galva bija nesamērīgi liela, kā arī nepārtraukti nācās viņu vadāt pie ārstiem ar krūškurvja infekcijām.

Kad 2010.gadā piedzima viņu meita Ališba, atkal visas veselības problēmas atkārtojās arī šim bērnam.

Hasans nomira 2012.gadā, bet gadu vēlāk arī meita.

Pirms dzemdēt trešo bērnu, Ruba noskaidroja, ka islāmā pieļauj abortu, ja zināms, ka bērns nespēs izdzīvot tāpat. Viņa beigās nolēma to visu ignorēt un dzemdēt atkal, kā rezultātā 2015.gadā piedzima meita Ināra.

Par spīti Rubas optimistiskajām cerībām, arī šis bērns piedzima slims. Viņa nomira divus gadus vēlāk.

Ruba atzīst, ka tagad pie trīs bērnu nāves vaino to, ka apprecējās ar brālēnu. Sadiks gan nedomā, ka tam ir kāda saistība.

Beigu beigās, abu radi uzskatījuši, ka abiem jāšķiras un jārada bērni ar citiem, tomēr viņi, par spīti lielajām šaubām pirms 10 gadiem, nolēmuši palikt kopā un ieņemt bērnu ar surogātmāti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:23

Jaunākās diskusijas