Atpakaļ uz nra.lv

Rīgā briesmīgos apstākļos nākas dzīvot viesstrādniekiem no Tadžikistānas

tautaruna.lv 19.novembris 2018, 9:50
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Rīgā kāds vīrietis sava īpašuma telpas, kas atzītas par bīstamām, izīrē 10 viesstrādniekiem no Tadžikistānas, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Atminoties dzīves apstākļus bīstamajā ēkā vīrietis apraksta ne tikai labierīcību un apkures trūkumu, bet arī ugunsnedrošību.

Par nepatīkamo pieredzi dzīvot graustā stāsta kāds bijušais palīgstrādnieks, kurš vēlējās palikt anonīms. Viņš agrāk mitinājās Krāsotāju ielas 29. namā, kas ir bīstams un tajā nedrīkst atrasties cilvēki. Par to vēsta uz mājas piestiprinātais plakāts.

Vīrietis mājā ar iegruvušo jumtu dzīvoja neilgu laiku un ātri vien tika prom, taču tagad tur esot izmitināti vairāki ārzemnieki, kuriem jāpiedzīvo tie paši skarbie apstākļi. Ziņotājs apgalvo, ka viens no mājas īpašniekiem noslēdzis līgumu par dzīvokļu īri ar uzņēmumu, kurā noalgoti minētie ārzemnieki.

Atminoties dzīves apstākļus bīstamajā ēkā vīrietis apraksta ne tikai labierīcību un apkures trūkumu, bet arī ugunsnedrošību.

“Tur ir tikai tualete. Ne dušas, ne ūdens. Elektriskā plītiņa, uz kuras uztaisīt ēst, un viss,” stāsta vīrietis.

Vīrietis runājis arī ar mājas iemītniekiem par viņu dzīves apstākļiem, taču viesstrādnieki atbildējuši - līdz nav iestājusies ziema un aukstums, izdzīvot ir iespējams.

“Rīgas pilsētas būvvaldes” pārstāvis raidījumam apstiprināja, ka ēkā nedrīkst uzturēties jau vairākus gadus.

Ja ar mājas iemītniekiem atgadīsies kas nelāgs ēkas nolietoto konstrukciju vai ugunsnedrošības dēļ, atbildīgs būs tas, kurš atļāvis vīriešiem tur mitināties.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas