Atpakaļ uz nra.lv

Rēzeknē kāda sirmgalve dzīvo briesmīgos apstākļos; kaimiņi ceļ trauksmi

tautaruna.lv 31.oktobris 2018, 14:30
 
Ekrānšāviņš no video
75 gadus veca sirmgalve Rēzeknes novadā dzīvo neapskaužamos apstākļos: salst, nokārtojas spainī, jo tualete savu funkciju nepilda jau sen, ilgstoši nav mazgājusies, eksistē antisanitārā vidē, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Veronika stāsta, ka sirmgalves tualetes komunikācijas jau sen kā esot sabojājušās, sūces dēļ uz galvas līst fekāliju un urīna kokteilis.

Čornajas ciema iedzīvotāja Veronika, kura dzīvo nama pirmajā stāvā, demonstrē noplūdušos, pleķainos griestus un sienas. Pirms kāda laika Veronika savā dzīvoklī pabeidza kosmētisko remontu, tāpēc vēl jo sāpīgāk noskatīties, kā dzīvoklī iekļūst augšstāva kaimiņienes tualetes saturs. Veronika stāsta, ka sirmgalves tualetes komunikācijas jau sen kā esot sabojājušās, sūces dēļ uz galvas līst fekāliju un urīna kokteilis.


”Man te viss ir notecējis, visas sienas. Tagad arī vēl tek. Tas notiek jau vairākus gadus. Par ūdeni viņa [kaimiņiene sirmgalve] nemaksā, parādi baigi, bet viņai to ūdeni nenoslēdz. Arī piekaramie griesti krīt nost straumju dēļ. Dzeltenums pa visu sienu! Te viss bija aizliets. Tāda smirdoņa, ka ārprāts! Koridorā arī tas pats. Kāda jēga kaut ko remontēt? Mēs te pat likām spaiņus un slaucījām ar lupatām!” saka Veronika.


Veronika arī demonstrē griestus citā dzīvokļa telpā, kuru vēl tikai grasās remontēt. Arī to ietekmē augšstāva kaimiņienes tualetes satura noplūdes, Veronika bažījas arī par savu un citu iedzīvotāju drošību. Rāda, ka noplūžu dēļ no griestiem krīt apmetums, atsedzot arī nesošās konstrukcijas. Tās ir no koka, visas esot mitras, Veronika bīstas, ka mitruma ietekmē vairs nav tik izturīgas.

Veronika arī stāsta, ka augšstāva kaimiņienes dzīvoklī esot antisanitāri apstākļi. Pie sirmgalves, īpaši ap pensijas saņemšanas laiku, viesojoties ”publika”, visi kopā ”baigi dzer”.

75 gadus vecā Natālija stāsta, ka pēc dabisko vajadzību nokārtošanas nes spaini no otrā stāva un iztukšo to grāvī. Sūdzas, ka ir grūti nest spaini, daļa tā satura izlīst turpat kāpņu telpā.

Viņa nenoliedz, ka mēdz iedzert, tomēr nepiekrīt kaimiņu pārmetumiem, ka tas varētu traucēt citiem iedzīvotājiem.

Sirmgalves kaimiņi stāsta, ka iepriekšējā ziemā kaimiņienes esot trūcis loga, tādēļ visiem namā bijis auksts. Šogad logs ir savā vietā, tomēr caur sienām pūš aukstums. Lai gan pašvaldība palīdzējusi sagādāt malku, tā esot jāsaskalda sīkāk, ko ir grūti pašai izdarīt. Gados vecā kundze stāsta, ka viņu uzraugot pagasta sociālā darbiniece, tomēr, kā pati stāsta, palīdzība neesot būtiska.


Sirmgalve Natālija, taujāta, vai būtu ar mieru pārcelties uz dzīvi pansionātā, atbild apstiprinoši, ja vien sociālās aprūpes iestāde būs netālu no pašreizējās dzīvesvietas.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas