Atpakaļ uz nra.lv

Atceries šo meiteni? Zināms, kādas ir sekas viņas ļembastam lidmašīnā

tautaruna.lv 22.oktobris 2018, 12:32
 
Ekrānšāviņš
Šī gada jūlijā plašu uzmanību guva kādas Zviedrijas pilsones tiešraide Facebook, kad viņa uz lidmašīnas klāja uzrīkoja protestu, lai netiktu deportēts Afganistānas pilsonis.
Ersonei tagad oficiāli draud kriminālatbildība, jo pret viņu vērsušies arī vairāki no šīs lidmašīnas pasažieriem, kuri notikušo ņēmuši ļaunā.

Kā jau tika ziņots, zviedriete Elīna Ersone lidmašīnā no Zviedrijas pilsētas Gēteborgas uz Stambulu uzrīkoja protestu, jo viens no pasažieriem tika deportēts uz Afganistānu.

''Es daru ko spēju, lai glābtu cilvēka dzīvību,'' toreiz teica 21 gadu vecā sieviete, kuras dēļ aizkavējās avioreisa pacelšanās.

Kopš 23.jūlija, šis video skatīts 5,3 miljoni reizes.

Toreiz viss beidzās ar to, ka afgānis vēl deportēts netika, tomēr ar to šī lieta nenoslēdzās. Proti, Ersone ar savu rīcību - stāvot kājās brīdī, kad lidmašīnai jāpaceļas - pārkāpa Zviedrijas aviācijas likumus. Par to draud līdz pat sešiem mēnešiem ilgs cietumsods.

Afgānis, kuru Ersone ''aizstāvēja'', tāpat jau kādu laiku atpakaļ ticis deportēts.

Viņas advokāts apgalvo, ka Ersone likumus nepārkāpa un pameta klāju, kad to lika, piedevām protestēja brīdī, kad lidmašīna vēl atradās uz zemes, informē New York Times.

Tikmēr pati Ersone paudusi, ka šādi iebilst pret deportācijām turpinās arī nākotnē.

Par spīti tam, Ersonei tagad oficiāli draud kriminālatbildība, jo pret viņu vērsušies arī vairāki no šīs lidmašīnas pasažieriem, kuri notikušo ņēmuši ļaunā, ziņo Gēteborgas policija.

Jāatzīmē, ka 50 gadus vecais afgānis, kuru Ersone ''aizstāvēja'', tāpat jau kādu laiku atpakaļ ticis deportēts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas