Atpakaļ uz nra.lv

Veikalā Kuldīgā vecmāmiņa ar bērnu piedzīvo apkaunojošu attieksmi

tautaruna.lv 21.oktobris 2018, 12:23
 
Pixabay
“Kur palicis cilvēciskums?” Tā savu vēstuli sāk Sarmīte, kura ir vecmāmiņa pirmsskolas vecuma bērnam. Abas pastaigājušās, līdz mazmeita vēlējusies uz tualeti, blakus bijis veikals “top” Kuldīgā. Nolēmusi apvaicāties, vai bērns drīkst izmantot tualeti tur, taču saņemts atteikums, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ieejot veikalā, vecmāmiņa apvaicājusies pirmajai satiktajai pārdevējai, kura laipni parādījusi, kur atrodas labierīcības. Tiesa gan, veikalā nav tualetes apmeklētājiem, taču sapratusi, ka nepieciešams to apmeklēt bērnam, ļāvusi izmantot darbinieku labierīcības.

Taču priekšā bijusi cita pārdevēja, kura domājusi citādāk, sākusi teikt, ka esot likums, kurš liedz veikala apmeklētājiem apmeklēt darbinieku telpas, tostarp labierīcības.

“Mana pirmsskolas vecuma mazmeita, kura ir izaugusi no pamperiem, vēl neprot saplānot tualetes apmeklējumu un paciesties pietiekami ilgi. Viņa piečurāja bikses, stāvot veikala zālē. Pārdevējai tas problēmas nesagādāja, jo viss gar bikšu malu satecēja zābaciņos,” situāciju skaidro vecmāmiņa. Aizbraucot mājās, mazmeitiņa ilgi pārdzīvojusi par notikušo. Oma centusies bērnam paskaidrot, ka viņa nav vainīga.

SIA “Iepirkuma grupa” pārstāve Ilze Priedīte raidījumam skaidro, ka Vietējais veikalu tīkls “top!” pieder 20 Latvijas uzņēmējiem, līdz ar to nav vienotas politikas saistībā ar publisko labierīcību pieejamību veikalos. Kuldīgā esot četri veikali “top!”. Šo veikalu īpašnieks ir SIA “Gabriēla”, kas nepiedāvā publiskās labierīcības, taču uzsver, ka cilvēcīgais faktors jebkurā gadījumā ir svarīgs.

Avots: "Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas