Atpakaļ uz nra.lv

Ludmilla no Latvijas centusies Īrijā piedzīt naudu no darba devēja par zemē nokritušu vīnogu

tautaruna.lv 11.oktobris 2018, 17:50
 
pixabay.com
Sievietei, kura apgalvoja, ka, darba laikā "Keelings" augļu un dārzeņu fabrikā paslīdot uz vīnogas un pakrītot, viņa guvusi nopietnas traumas, nāksies pašai apmaksāt tiesāšanās izdevumus, jo viņas prasību pret darba devēju Augstākā tiesa noraidīja, atsaucoties uz Independent.ie ziņo "Baltic-Ireland.ie".

Pēc 2016.gada aprīlī notikušā negadījuma Latvijas valstspiederīgā Ludmilla Olefeira trīs mēnešus nestrādāja un apgalvoja, ka cieš no kājas un muguras sāpēm. Lai arī tiesā sieviete apgalvoja, ka runā taisnību, iesniegtais videoieraksts un medicīniskie pierādījumi neapstiprināja apgalvojumus par traumu apmēru. Vēlāk Olefeiras advokāts tiesai paziņoja, ka puses ir noslēgušas vienošanos un lieta var tikt izbeigta, bet tiesai jāizdod rīkojums prasītājai par tiesāšanās izdevumu segšanu.

54 gadus vecā Ludmilla kopš ierašanās Īrijā pirms 15 gadiem vienmēr ir strādājusi. Laikā, kad notika incidents, sieviete strādāja Keelings kompānijā un viņas darba pienākums bija noskenēt visus produktus, kas ienāca kompānijas noliktavā. Viņa apgalvo, ka turot rokās skenēšanas aparātu, devusies pie printera, kad paslīdējusi uz vīnogas un nokritusi, sasitot kreiso celi. Olefeira pārmeta darba devējam, ka viņai nav nodrošināta droša darba vieta, ka uzņēmums radījis vai pieļāvis situāciju, ka uz grīdas atradās vīnoga, nav nodrošinājis pienācīgu telpu uzkopšanu un vīnogu uzraudzību.

Ultrasonogrāfijas un rentgena rezultāti liecināja par jau esošām deģeneratīvām izmaiņām viņas ceļgalā, tiesa uzklausīja. Keeelings noraidīja darbinieces prasību, norādot, ka kritiena iemesls ir viņas pašas neuzmanība un ka diemžēl, pildot savus darba pienākumus, viņa nav ievērojusi to, kas tika mācīts apmācību laikā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības konsultants ir aprakstījis viņas traumu kā vieglu vai vidēji smagu mīksto audu bojājumu.

Keelings advokāts tiesā iesniedza videoierakstu, kurā redzams, ka 2016.gada 10.jūnijā, laikā kad, kā viņa pati apgalvoja, nebija spējīga vadīt auto, Olefeira vada milzīgu pilnpiedziņas automašīnu un dodas iepirkties. Sieviete skaidroja, ka, visticamāk, pie stūres sēdusies nepieciešamības dēļ, pēc spēcīgu pretsāpju medikamentu lietošanas.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas