Atpakaļ uz nra.lv

Šoferis drebošā balsī stāsta, kas noticis reisa "Rīga-Liepāja" autobusā

tautaruna.lv 30.septembris 2018, 10:19
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Piektdienas, 21.septembra, vakara braucienu ar autobusa reisu "Rīga-Liepāja", iespējams, vēl ilgi atcerēsies teju visi tā pasažieri. Runājot par piedzīvoto, balss iedrebas arī autobusa vadītājam.

Laikraksts "Kurzemes Vārds" vēsta, ka autobusa pasažieri pastāstījuši, ka tajā vakarā bijis jau tumšs un reisa "Rīga-Liepāja" autobuss atradies uz ceļa netālu pie Bikstiem.

"Drausmīgi... šausmīgi...," vēl vairākas dienas pēc notikušā laikrakstam norāda reisa autobusa vadītājs I.Tīde.

"Pēkšņi izbrauca pretī divas smagās mašīnas, viena otru apdzenot. Ceļš tajā vietā bija visai šaurs. Autobusa šoferis izbrauca pa pašu nomali, cik vien tālu varēja izbraukt. Viena nepareiza kustība, un mēs būtu grāvī. Ja nebūtu smagais, būtu grāvis," piedzīvoto stāsta viens no pasažieriem. Kad autobuss uzbraucis atpakaļ uz ceļa, tas vēl kādu laiku mētāts, bet šoferis prasmīgi spējis izlabot arī to. Smagie auto aizbraukuši tālāk, it kā nekas nebūtu bijis. "Pasažieri bija tik lielā šokā, ka uzreiz pat īsti neaptvēra, kas tikko notika. Viss risinājās ļoti ātri. Apjausma par to, ka tikko izglābāmies, nāca pēc tam, kad autobuss jau brauca taisni. Kad apstājāmies Skrundā, šoferis stāstīja, ka viņam pašam tikai tagad ieslēdzas, kas notika un ko viņš ir izdarījis," atceras pasažieris Toms, kurš ir neizsakāmi pateicīgs šoferim, kurš, iespējams, izglābis visu autobusā esošo cilvēku dzīvības.

"Drausmīgi... šausmīgi...," vēl vairākas dienas pēc notikušā laikrakstam norāda reisa autobusa vadītājs I.Tīde. Arī viņam dreb balss, stāstot par piektdienas vakara reisu. "Sekundes daļas, un piecdesmit cilvēciņi - tas bija kaut kas. Mēs gājām purns purnā."

Trīsdesmit darba gados pie autobusa stūres visādas situācijas esot gadījušās, bet tik traki nekad neesot bijis.

Liepājas Autobusu parka (LAP) izpilddirektors Māris Ārbergs "Kurzemes Vārdam" norādījis, ka šoferim izteiks pateicību. Vai tas būs tikai morāls vai arī materiāls paldies, paskatīšoties, kad uzzinās visus lietas apstākļus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas