Atpakaļ uz nra.lv

Pirmklasnieka mamma apšauba Rīgas skolas lojalitāti pret valsti

tautaruna.lv 23.septembris 2018, 8:00
 
fbps.lv
"Cik Āgenskalnā esošā Fr. Brīvzemnieka pamatskola ir lojāla pret valsti?" sociālajā tīklā Facebook jautā 1. klases skolēna mamma Elita.

Kāda iedzīvotāja sašutusi, ka Friča Brīvzemnieka pamatskola pirmajā skolas dienā, kuru šogad Latvijas skolas atzīmēja 3. septembrī, neatskaņoja valsts himnu, kas izglītības iestādēs ir ierasta svētku sastāvdaļa.

"Skolas direktore neuzskatīja par vajadzīgu to darīt. Neiederoties scenārijā. Cik skola ir lojāla pret valsti? Vai arī tie ir tikai tukši vārdi un skolai nav jāaudzina patriotisms un dzimtenes mīlestība?" jautā Elita.

Sieviete norāda uz Ministru kabineta noteikumiem, kuri paredz, ka Zinību dienas svētkos ir jāatskaņo valsts himna - "Valsts himnu izglītības iestādē izpilda likumā "Par Latvijas valsts himnu" noteiktajā kārtībā un gadījumos, kā arī Zinību dienā, izglītības posma vai pakāpes noslēguma pasākumā, izglītības iestādes jubilejas svinībās un citos izglītības iestādei nozīmīgos pasākumos."

Ekrānuzņēmums/Facebook

Elita devusies saņemt paskaidrojumus no direktores vietnieces, kura skaidrojusi, ka skola esot "piemirsusi" atskaņot Latvijas valsts himnu.

"Nākamajā dienā, satiekot skolas direktori, man bija jāuzklausa, ka himna neesot bijusi paredzēta scenārijā... Un pie tā viņa palika. Es pazvanīju Valsts izglītības kvalitātes dienestam un anonīmi uzdevu jautājumu. Saņēmu atbildi, ka tas ir obligāti un to paredz jau minētie Ministru kabineta noteikumi. Tas tiem, kuri līdzīgi man gaidīja sava bērna 1.klases pirmajā skolas dienā Latvijas valsts himnu... Lai ziniet, cik lojāla ir skolas vadība pret valsti... Cik viņiem svarīga ir valsts simtgade...," norāda Elita.

Elitas ieraksts izsaucis diskusiju, jo izskan viedokļi, ka, tā kā šogad mācību gads sākās un svinīgi tika atzīmēts 3. septembrī, tad tā neskaitās Zinību diena. Zinību diena esot tikai 1. septembris. Tādēļ valsts obligāti neesot bijis jāatskaņo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:44

Jaunākās diskusijas