Atpakaļ uz nra.lv

Neizpratni raisa sēņotājas atrastais priekšmets meža vidū

tautaruna.lv 17.septembris 2018, 7:03
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Plastmasas pudeles, atkritumi un pat zāļu receptes. Tās ir lietas, ko līdz šim sēņotājiem, kuri devušies mežā meklēt rudens veltes, izdevies atrast. Arī šoreiz kādai dāmai neizpratni raisījis tas, cik bezatbildīgi rīkojas līdzcilvēki, kuri uzskata, ka mežs ir īstā vieta, kur izmest sev nevajadzīgās lietas.
Mežs sauss, sēņu nav. Nemaz nav.

Sestdien mikroblogošanas vietnē twitter kāda sieviete rakstīja: "Mežs sauss, sēņu nav. Nemaz nav. Ir lustras. Dziļi meža vidū. Kādam nav bijis slinkums nest tik tālu."

twitter.com/ Dace B.

Šī nav pirmā reize, kad iedzīvotāji ziņo par līdzcilvēkiem, kuriem šķiet, ka mežs ir īstā vieta, kur izmest atkritumus. Pirms dažām nedēļām portāls jau vēstīja, ka kāda sēņotāja zem sūnām atradusi vairākas plastmasas pudeles.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija jau iepriekš atgādinājusi, ka atkritumu radītājam ir pienākums noslēgt līgumu par sadzīves atkritumu savākšanu ar savas pašvaldības izvēlētu sadzīves atkritumu apsaimniekotāju, kuram ir noslēgts līgums ar pašvaldību. Administratīvo pārkāpumu kodeksā par sadzīves atkritumu radītāja nepiedalīšanos pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu apsaimniekošanā paredzēts naudas sods fiziskajām personām - no 70 līdz 700 euro, bet juridiskajām personām - no 430 līdz 1400 euro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:21

Jaunākās diskusijas