Atpakaļ uz nra.lv

Vesela sieviete kļūst par invalīdi, jo ārsti kļūdaini lika ārstēties no vēža

tautaruna.lv 2.augusts 2018, 19:35
 
REUTERS / Scanpix
Sieviete kļuvusi par otrās grupas invalīdi tādēļ, ka ārstējās no vēža, kurš viņai nemaz nebija, ziņo MBH Media.
Aizbraucot uz terapiju citā slimnīcā, atklājies, ka viņai vēža nemaz nav.

Cietusī Muslimata Tohtorkulova, kura dzīvo Krievijas pilsētā Čerkeskā, apgalvo, ka 2008.gadā saņēmusi diagnozi - piena dziedzera vēzis ceturtajā stadijā. Onkologs arī paziņojis, ka sievietei ir vissmagākā onkoloģijas forma, tādēļ pat veiksmīgas operācijas rezultātā dzīvot neesot atlicis vairāk, nekā gads...

Lai arī papildus testi to neapstiprināja, ārsts tāpat uzstāja, ka nepieciešama terapija, teju izdarot spiedienu uz pacienti un viņas tuviniekiem. Galu galā, sieviete izgāja sešus ķīmijterapijas un apstarošanas kursus, amputēja krūtis, dzemdi un olnīcas. Piedevām, visus izdevumus sedzot pati un, pēc ārstu ieteikumiem, darot to ''aploksnē''.

Aizbraucot uz terapiju citā slimnīcā, nu jau Stavropolē, atklājies, ka viņai vēža nemaz nav. Konfrontējot vietējos ārstus, viņi atcēla visu ārstēsanos, pēkšņi paziņojto, ka tiešam - onkoloģija nav nepieciešama.

Tohtorkulova sapratusi, ka tikusi apkrāpta un vērsusies prokuratūrā 2009.gadā, kā rezultātā tika ierosināts kriminālprocess par smagu veselības bojājumu radīšanu, par ko Krievijā maksimālais sods ir gads aiz restēm.

Tikmēr šie paši ārsti atkal viņai atklāja onkoloģiju, un sieviete, par spīti iepriekšējai pieredze un bailēs par savu dzīvību, atkal sāka ārstēties 2009.gadā. Nesaņēmusi pienācīgu aprūpi, viņa kļuva par invalīdi.

Vainīgie joprojām nav saņēmuši sodu, jo izmeklēšana un tiesas process, kurš sākās 2016.gadā, joprojām nav noslēgušies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas