Atpakaļ uz nra.lv

Olafs Pulks par māsas nāvi: Viņa saindējusies ar veikalā pirktajiem salātiem

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 2.augusts 2018, 12:35
 
Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency
Jau iepriekš mediji ziņoja, ka gada sākumā dienas laikā slimnīcā negaidīti nomira Rīgas domes deputāta un partijas "Vienotība" Rīgas nodaļas vadītāja Olafa Pulka māsa. Deputāts atklājis, kāds bijis nāves cēlonis.

Janvāra beigās dienas laikā nomira Pulka māsa. Sākumā mediji ziņoja, ka vainojama nepareizas diagnozes noteikšana, jo sieviete mūžībā aizgāja zarnu samešanās nevis vīrusu infekcijas dēļ. Tagad Rīgas domnieks uzzinājis, ka māsa mirusi no saindēšanās.

Viņa turpmākās teju 11 stundas atradās mediķu uzraudzībā

Olafs Pulks pirmdien sociālajā tīklā Facebook rakstīja, ka svētdien bijis Gulbenes kapsētā, kur atdusas viņa māsa. "Viņa nenosvinēja ne savu piecdesmito, ne sagaidīja meitas astoņpadsmito dzimšanas dienu. 24.janvāra rītā viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) mašīna aizveda uz Infektoloģijas centru, plkst.18:55 viņa nomira Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) reanimācijas zālē. Kopš 8:04, kad ieradās NPMD brigāde, viņa turpmākās teju 11 stundas atradās mediķu uzraudzībā. Ātrie tika izsaukti, jo bija sāpes vēderā, slikta dūša, vemšana un caureja," raksta politiķis.

Pulks no patoloģes noskaidrojis, ka māsas nāves iemesls bijis akūts gastreoenterokolīts jeb saindēšanās. "Patoloģe, man, nejauši satiktam, atļāvās izteikties, ka Sigita nomirusi, jo saindējusies ar ....veikalā pirktajiem salātiņiem. Apzināti neminu veikala nosaukumu, negribu ažiotāžu, jo apšaubu, ka tikai viens cilvēks varētu tā nāvīgi saindēties," uzskata nelaiķes brālis.

Veselības inspekcija neesot konstatējusi veselības aprūpes pārkāpumus NMPD un RAKUS darbībā. Vienīgais norādījums RAKUS vadībai esot dots, izvērtēt, vai pārvedot pacientu no vienas slimnīcas struktūrvienību uz citu, nevajag nodrošināt mediķa klātbūtni transporta līdzeklī.

"Esmu nolēmis šo Veselības inspekcijas lēmumu apstrīdēt pie Veselības inspekcijas vadītāja. Ko es gribu panākt? Man nav vajadzīga kāda mediķa sodīšana. Gribu, lai būtu nopietna notikušā analīze un tiktu veiktas arī attiecīgās izmaiņas Veselības aprūpes sistēmā, lai šādi gadījumu, kad izārstējami un glābjami pacienti, tiktu arī izglābti," norāda Olafs Pulks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas