Atpakaļ uz nra.lv

"Vienkārši nolika klausuli!"; "ātrās palīdzības" reakcija šokē rēzeknieti

tautaruna.lv 24.jūlijs 2018, 12:37
 
F64
Kāda sieviete no Rēzeknes sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar nepatīkamu pieredzei, mēģinot izsaukt "ātrās palīdzības" mediķus cilvēkam, kuram uz ielas kļuvis slikti.

Sieviete atklāj, ka, pastaigājoties ar māsu, uz ielas satikusi cilvēku, kuram kļuvis slikti un viņš lūdzis izsaukt "ātro palīdzību". Rokās viņam bija zāles un šļirce, viņš neesot paspējis pie ārsta iepotēt, tāpēc viņam palicis slikti.

""Ātrās palīdzības" atbilde mani vienkārši nogalināja - "mēs nepotējam". Paskaidroju, ka vīrietim ir slikti un jautāju, ko darīt man, parastai garāmgājējai, uz ko dispičere pajautāja, lai noskaidrojam, vai vīrietim ir 40 eiro, lai apmaksātu izsaukumu, citādi mediķi nebrauks. Mēs ar māsu bijām šokētas. Sākām runāt par to, ka tas ir mediķu pienākums un kas atbildēs gadījumā, ja vīrietis nomirs, uz, ziniet, ko mums atbildēja, lai potējam pašas. Barvo! Neticēsiet, bet pēc tam viņa nolika klausuli. Mediķis nolika klausuli. To dzirdot, vīrietis ar asarām acīs devās uz māju pusi un sāka zaudēt samaņu. Mēs tomēr vēlreiz izsaucām "ātro palīdzību" un, paldies Dievam, tā ieradās. Lūdzu, pasakiet man, šīs valsts iedzīvotājai, kā to nosaukt? Un ja, nedod Dievs, tas būtu noticis ar kādu no maniem vecākiem?" raksta sieviete.

Ekrānšāviņš no Facebook

Tikmēr jāpiebilst, ka veselības ministrija plāno palielināt maksu par nepamatotu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izsaukumu, kā arī citiem pakalpojumiem.

Plānots, ka grozījumi noteikumos stāsies spēkā 1.augustā.

Līdz šim par nepamatotu izsaukumu maksa bija 40,14 eiro, bet no augusta šī cena varētu tikt palielināta līdz 56,56 eiro jeb vidēji par 40%. Tāpat palielināta cena par brigādes izsaukumu pie ārzemnieka, kurš nesaņem no valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, no 93,91 eiro līdz 133,39 eiro, kā arī pārējo NMPD maksaspakalpojumu cenas.



Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:12

Jaunākās diskusijas