Atpakaļ uz nra.lv

Māte atklāj, cik briesmīga ir situācija ar bērnu ārstiem Latvijā

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 3.jūlijs 2018, 9:30
 
F64
Kāda sieviete dalījusies ar negatīvu pieredzi, cenšoties ar savu bērnu tikt pie ārsta.

Latvijas Republikas Veselības ministrijai adresētā sūdzībā sieviete atklāj, ka jau ilgāku laiku ar bērnu mēģina tikt pie ārsta, bet tas nekādi neizdodas.

"Mani kā vecāku satrauc situācija, ka pie lora ir neiespējami tikt laikā, kad bērnam jau trešo reizi trīs mēnešu laikā ir vidusauss iekaisums. Pirmās divas reizes ātri tikām pie lora Smiltenē, kur dzīvojam, bet tagad ārsts ir atvaļinājumā. Tuvākās rindas pie speciālistiem ir Valmierā septembrī, arī maksas vietas pilnas. Mūsu ģimenes ārsts atvaļinājumā. Aizgājām pie cita ģimenes ārsta, kurš izrakstīja antibiotikas un lika obligāti apmeklēt loru nedēļas laikā. Apzvanījām arī tuvākās privātprakses, bet visur rindas līdz augusta beigām.
Vienīgā vieta, kur tiekam nākamajā dienā no visām apzvanītajām, ir Rīgas veselības centrā, uz kuru mums jābrauc 130 km, kas ir 2h brauciens ar slimu bērnu, kuram ir 3 gadi. Kā tas ir, ka pie šī speciālista pat steidzami par maksu nevar tikt?" sašutumā jautā māte.

Tajā pašā laikā japiebilst, ka veselības ministre Anda Čakša aprīlī paziņoja, ka ir panākti būtiski uzlabojumi un mazinājušās rindas gan pie speciālistiem, gan uz izmeklējumiem, gan dienas stacionāros.

Līdz ar naudas pieplūdumu valsts apmaksātajiem pakalpojumiem, lielākās gaidīšanas rindas pie speciālistiem izdevies samazināt par vidēji 42%, rindas uz izmeklējumiem par 33%, taču visbūtiskākais rindu samazinājums ir pakalpojumiem dienas stacionāros - par 68%.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:24

Jaunākās diskusijas