Atpakaļ uz nra.lv

Vietējie sašutuši: Kā tā var?! Dabas parkā miljonārs ceļ, ko vēlas

Portāls nra.lv 6.aprīlis 2018, 12:00
 
Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"
Babītes pagastā ir Beberbeķu dabas parks, kurā ir Dzirnavu ezers. Pie ezera atrodas māja, kurai abās pusēs ir uzbūvēts pamatīgs žogs līdz pat ūdens līnijai. Kā iespējams, ka dabas parkā atļauta būvniecība un vai nav jāievēro likums par tauvas joslām, satraukti pie "Bez Tabu" griezās vietējie iedzīvotāji.

Turpat blakus atrodas Babītes pagasta izveidota peldvieta, ezeram apkārt ved pastaigu takas. Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā redzams, ka vietā, kur atrodas celtnes, nav iezīmēta apbūve.

Noskaidrots, ka viensētas apbūve tajā vietā ir bijusi kopš seniem laikiem, kad tur uzbūvētas dzirnavas. Parks te ierīkots pēcāk, 1977. gadā, bet spēkā ir likums, kurš nosaka, ka gar publiski pieejamām ūdenstilpnēm ir jābūt tauvas joslai, pa kuru brīvi pārvietoties var ikkatrs kājāmgājējs.

Dabas pārvaldes pārstāve Meldra Priedēna “Bez Tabu” skaidroties sūta uz pagastu: ”Jebkura būve, arī žogs, ir jāsaskaņo ar būvvaldi. Jums jādodas turp un viņiem jāprasa visa informācija.” Babītes pagastvaldē darbinieki kategoriski atsakās kaut ko skaidrot raidījumam kameras priekšā. Vienīgais, kuram esot tādas tiesības ir pagastvecis Andrejs Ence, bet tieši šobrīd viņš ir apslimis un nav ne satiekams, ne sazvanāms.

Īpašumam blakus esošā ciemata iedzīvotāji zina stāstīt, ka kādreiz īpašumā bijusi mežniecība, caur pagalmu vedis caurbraucamais ceļš. Tad teritorija pārdota kādas ar auto jomu saistītas firmas īpašniekam, kuram izdevies ar pagastu saskaņot žoga izbūvi. Lai tauta nebraukātu caur viņa sētu. Vēlāk īpašums pārdots citai privātpersonai un žogs tā ar palicis stāvam.

Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:16

Jaunākās diskusijas