Atpakaļ uz nra.lv

Ēdiena piededzināšanas rezultātā Daugavpilī un Rīgā cietuši trīs cilvēki

Portāls nra.lv 30.oktobris 2017, 10:49
 
Ilustratīvs attēls
Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 28.oktobra plkst. 6.30 līdz 30.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 94 izsaukumus – 51 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 15.33 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Puškina ielā Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama deguma smaka. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī ir izveidojies piedūmojums no piedeguša ēdiena, kas bija dedzis 0,02m2 platībā. No piedūmotā ēkas tika izglābta sieviete, kura tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Svētdien plkst. 07.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Teātra ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies piedūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts deg bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01m2 platībā. Ugunsgrēka cieta viens vīrietis, kurš tika nodots NMPD darbiniekiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 08.35.

Plkst. 20.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Saldus novada Zvārdes pagastu, kur dega kokapstrādes uzņēmuma jumts un griestu pārsegums 350m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts šorīt plkst. 01.04.

Savukārt plkst. 22.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Aleksandra Čaka ielā Rīgā, kur kafejnīcas virtuvē dega panna un siena 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta sieviete, kura tika nodota NMPD mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 23.23.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji dūmvadā, sadzīves mantas, riepas, elektroinstalācijas vadi, lifta grīda, šķūnis, dārza mājas, pirtis un saimniecības ēkas.

Svētdien Rēzeknes novada Vērēmu pagastā no Adamovas ezera ugunsdzēsēji glābēji izcēla vienu noslīkušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas