Atpakaļ uz nra.lv

Cilvēki ziņo par mājdzīvnieku līķiem Botāniskā dārza apkaimē - ko par to uzzinājusi policija?

Lelde Veinberga 7.februāris 2020, 17:31
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Pēdējo dienu laikā sociālajos tīklos plašu uzmanību ir guvusi ziņa, kurā tiek vēstīts par ļaundariem, kuru dēļ Pārdaugavā, Botāniskā dārza apkaimē gājuši bojā vairāki suņi un kaķi, uzmanību vērš Rīgas pašvaldības policija, kas skaidro, ka šīs ziņas ir nepatiesas.

Izplatītajā paziņojumā minēts, ka par šiem gadījumiem esot ziņots policijai, taču ne Rīgas pašvaldības policija, ne arī Valsts policija nekādas ziņas nav saņēmusi. Tajā pašā laikā, ņemot vērā, ka izplatītajā paziņojumā ir ziņas par apdraudējumu mājdzīvniekiem, RPP Kurzemes pārvaldes darbinieki devās uz Botāniskā dārza apkaimi aptaujāt iedzīvotājus.

Pēc aptaujāšanas izrādījās, ka par baumām ir dzirdēts, taču neviens nevarēja nosaukt nevienu konkrētu cietušo. Tāpat neviens arī nebija manījis dzīvnieku līķus.

Savukārt, sazinoties ar paša ieraksta autori, izrādījās, ka viņa nemaz nedzīvojot Botāniskā dārza apkaimē. Sieviete skaidroja, ka esot uzzinājusi šausminošos stāstus no paziņām, tādēļ nolēmusi brīdināt citus.

Kārtības sargi sazinājās arī ar apkārtnē esošo ēku apsaimniekošanas uzņēmumu, taču tā sētnieki noraidīja informāciju par apkārtnē atrastiem kaķu vai suņu līķiem. Tāpat arī uzņēmums "Citi medību lauki", kas pilsētā rūpējas par beigto dzīvnieku savākšanu, pastāstīja, ka pēdējā laikā Pārdaugavā nav atrasti dzīvnieku līķi.

Arī Dr. Beinerta Veterinārā Klīnika pēdējā laikā nav uzņēmusi nevienu dzīvnieku, kas atbilstu izplatītajā paziņojumā minētajiem apstākļiem. Baumu patiesumu apšaubīja arī Dzīvnieku patversme "Ulubele". Likumsargi atgādina, ka gadījumos, kad tiek konstatēta vardarbība pret dzīvniekiem, par to nekavējoties ir jāziņo policijai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas