Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Zināms, kas notiks ar Cēsīs briesmīgā stāvoklī atrasto suni

Viktorija Gabrjuna 31.janvāris 2020, 14:33
 
Ekrānšāviņš no video
Vētru sociālajos tīklos sacēlis kādas Cēsu iedzīvotājas ieraksts vietnē “Facebook”. Viņa ziņo par kādu sunīti, kurš ikdienā atrodas zem klajas debess – ir izkāmējis, pārvietojas ar grūtībām, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Cēsu iedzīvotāja Anita regulāri dodas uz suņu laukumu, kas atrodas tieši blakus privātmājas sētai, kurā dzīvo novārgušais dzīvnieks. Anita ir neizpratnē, kāpēc suns regulāri uzturas tikai pagalmā, tāpat norāda, ka acīm redzami dzīvnieks ir pārāk smalkas miesas būves.

Viņa uzskata, ka ievietotais ieraksts sociālajā portālā mazliet ledu ir sakustinājis - suni apraudzīt ieradušies veterinārārsti, pilsētas dzīvnieku aizsardzības biedrība, arī Pārtikas un veterinārais dienests. Tomēr dzīvnieks vēl aizvien atrodas pagalmā, tāpēc nav skaidrs, kāpēc nav uzsākta dzīvnieka ārstēšana.

Dzīvnieka saimnieks nenoliedz, ka suns ir slims.


"Protams, ka slims. Es nezinu, par ko ir jāuztraucas. Diabēts smagā formā. Mēneša laikā šāds izdila. Es nezinu, no kā. Vetārsts teica, lai suns nemocītos, vieglāk viņu ir iemidzināt. Visu laiku bija - sunītis kā sunītis. Skrēja, priecājās," pauž saimnieks.


Dzīvniekam ir 12 gadu. Suni sauc Frenda. Vienmēr bijusi aktīva un dzīvespriecīga, tomēr pēdējā laikā veselības stāvoklis strauji pasliktinājies. Saimnieks stāsta, ka dzīvnieks bijis pie ārsta - konstatēts diabēts. Veterinārārste Jana Kļaviņa dzīvnieku apskatījusi un nenoliedz, ka šobrīd veselības stāvoklis nav labs.

Nākamajā dienā pēc viesošanās Cēsīs,raidījums “Bez Tabu” uzrunāja Pārtikas un veterināro dienestu. Saimnieks ir pieņēmis lēmumu.


Suns ir atdots aprūpē citiem. Suns ir aizvests uz dzīvnieku patversmi “Ulubele”. Viņam vakar atbrauca pakaļ un aizveda uz “Ulubeli”. Mūsu [PVD] inspektors visā procesā bija klāt. Šobrīd suns no saimniekiem Cēsīs ir prom. Viņi [saimnieki] labprātīgi tam piekrita. Mēs [PVD] jaunajiem saimniekiem piekodinājām, ka uz viņiem, protams, paliek visa atbildība par suni - jānodrošina ārstēšana, kādu ir noteicis vetārsts, " pasakidroja Mārcis Ulmanis, Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:36

Jaunākās diskusijas