Atpakaļ uz nra.lv

Ļaundari apzināti mežā pametuši haskija kucīti ar 8 mazuļiem

tautaruna.lv 16.janvāris 2020, 17:40
 
Ķepu- ķepā
Jau rakstījām, ka naktī no 13. uz 14. janvāri tika ķemmēts Dzimtmisas mežs, lai atrastu tur pamesto haskija kucīti ar 8 viņas atvasītēm. Patlaban visi atrodas dzīvnieku patversmē „Ķepu-ķepā”.

Tagad par esošo situāciju. Ir noskaidroti gan suņa saimnieki, kas ir reģistrēti Lauksaimniecības datu centrā, gan personas, kurām šī kucīte tika uzticēta, kā arī konkrēts cilvēks, kas dzīvībiņas atstāja mežā. Visa informācija nodota policijai, lūdzot uzsākt izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 230. panta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kā arī pēc 266.panta par labturības noteikumu pārkāpumu, kā arī vispār pēc Dzīvnieku aizsardzības likuma.

Par to, kas būt tālāk, patversmes „Ķepu-ķepā” vadītāja Gundega Bidere teic: „Kucīti un visus kucēnus būs iespēja adoptēt ne ātrāk kā pēc likumā paredzētajām 14 dienām. Mēs ļoti labi saprotam, ka šobrīd haskija metisa kucēni ir pamanīti un daudzi tā vien alkst iegūt viņus savā īpašumā. Bet, pirms jūs ļoti cītīgi uz „Ķepu-ķepā” zvaniet un rakstiet par haskijiem, mēs ieteiktu rēķināties ar faktu, ka topošajiem saimniekiem uzdosim pietiekami daudz dažādu jautājumu gan par sunim paredzēto dzīvesvietu, gan par apmācību, gan par konkrētās šķirnes rakstura īpatnībām kā tādām. Kā arī noteikti nevienam neieteiksim haskija metisa suni iegādāties kā pirmo.

Patversmē „Ķepu-ķepā” mitinās arī Anabellas kucēni, kas ir labradora jauktenīši un būs piemērotāki tiem cilvēkiem, kuriem nav iepriekšēju priekšzināšanu, bet kuri vēlas dot mājas sunītim.

Paldies visiem par atsaucību. Turpināsim jūs informēt, kā tad ies gan pašai mammītei, gan viņas mazuļiem un, protams, arī par procesu, kurš sagaida iepriekšējos turētājus.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:10

Jaunākās diskusijas