Atpakaļ uz nra.lv

No fermas Jelgavas novadā izbēdzis eksotisks putns

tautaruna.lv 23.decembris 2019, 19:47
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
No strausu fermas "Ratites", Glūdas pagasta Jelgavas novadā, izbēdzis kāds liels, balts putns - Dienvidamerikas nandu.

Iepriekš jau ziņots par gadījumiem, kad no mājas izbēg un aizlido kāds pieradināts papagailis. Šoreiz jau divas nedēlās mājās "nerādās" 1,60 metrus liels putns, kuru notvert nav nemaz tik viegli!

"Pirms 2 nedēļām no mājas (fermas) izgāja un līdz šim brīdim nav atgriezies balts Dienvidamerikas nandu!

Uz vārdu ANSIS (iesauka fermā) neatsaucas, vienkārši rokās nedosies. Īpašas pazīmes: BALTS skrējejputnu kārtas putns, apmērām 1,6m augsts, ātri skrien. NAV BĪSTAMS!!! Dienas laikā cenšas uzturēties klajās vietās (grudaugu un rapšu sējumi,pļavas). Garšo zāle (ēstu arī kukaiņus, bet tie visi guļ) tādēļ atrodas labā sportiskā formā. Cenšoties noslēpties, pieplok cieši pie zemes un mēģina sevi nomaskēt ar sausu zāli (vai kas ir pie rokas). Tādā situācijā arī būtu viss lielākās iespējas to noķert (klusi lēni pietuvojoties, kamēr viņs domā ka viņu neredz var pieiet līdz pat 4-5metri).

Būsim ĻOTI, ĻOTI (bez atlīdzības nepaliksiet) pateicīgi par jebkuru informāciju par bēgļa atrašanās vietu. It sevišķi tā būs vērtīga ja putns tiek manīts kādā mežmalē, grāvmalē, kur to varētu mēģināt saķert. Bet protams arī būsim pateicīgi par brīvsoļotāja virziena ierādēm.

PĒDĒJĀ INFORMĀCIJA PAR BĒGLI IR:
Manīts kafejnīcas 4 VĒJI apkaimē - tas ir šosejas Liepāja-Rīga krustojumā ar ceļu Dobele-Aizstruatnieki-Lestene. Ar tādu tendenci tas varētu doties nosacīti Jaunpils virzienā. Kamēr nav uzkritis sniegs (tad to būs ļoti grūti saredzēt) mums ANSIS IR JADABŪ MĀJĀS. VIŅU TUR GAIDA AŠ VESELAS 3!!! SIEVAS KURĀM PAVASARIS JAU GALVĀ!!!
NANSI ANSI!, JA TU ŠO LASI,NĀC MĀJĀS!!! Zvanīt var jebkurā laikā pa telefoniem: 29134788, 26702347" aicina putna meklētāji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas