Atpakaļ uz nra.lv

ATSAUCIES! Lūdz palīdzību, lai glābtu kaķi ar norautām pakaļkājām

tautaruna.lv 6.novembris 2018, 20:30
 
Zanda B. facebook publikācija
Sociālajā tīklā facebook atrodams ne viens vien palīdzības lūgums. Šoreiz līdzcilvēkus uzrunājusi kāda sieviete, kuras kaķene pārradusies mājās ar norautām pakaļkājām.

"Vakardien pēc sešu garu dienu prombūtnes mājās pārradās mana kaķene Reja - diemžēl gan pārradās ar norautām abām pakaļkājām," sociālajā tīklā facebook raksta Zanda.

Kaķene reiz esot izglābta no ielas dzīves. "Kad šovasar pārcēlos dzīvot uz Ķemeru nacionālo parku, Reja ļoti izbaudīja āra kaķa dzīvi, staigājot, kur grib, kad grib un cik ilgi grib, īpaši izbaudot garas pastaigas pa mežiem, ko varēja redzēt pēc atnesto ērču daudzuma.Šonedēļ Reja pazuda garas sešas dienas, kas pat priekš viņas klaiņošanas bija netipiski un neloģiski ilgi. Klusībā pie sevis spriedu, ka visticamāk lapsas..."

Saimniece, kura iepriekš pati daudzkārt palīdzējusi glābt nelaimē nonākušus dzīvniekus, tagad lūdz palīdzību, lai apmaksātu rēķinu.

Saimniece kaķeni saukusi, līdz beidzot pamanījusi, ka pagalmā zem krēsla paslēpies melns spalvu kumšķis. "Pārsteigumā vēl paguvu izsaukties: “Tu tiešām pārnāci?” līdz ieraudzīju viņas pakaļkājas, kas bija norautas pie potītēm un karājās tikai ādas lēveros. Vēl joprojām nevaru iedomāties tās sāpes un šausmas, ko Reja šīs mokoši garās 6 dienas ir pārdzīvojusi. Burtiski piecās minūtēs Reja tika iepakota konteinerā un lidmašīnas ātrumā lidojām uz Rīgu, uz klīniku. Tur arī apstiprināja, ka kājas glābt nav iespējams, tajās jau ir sākusies nekroze. Pa ceļam, kamēr Reja man sūdzējās, cik ļoti viņai sāp un kādas mokošas dienas viņa ir pārdzīvojusi, es viņai apsolīju, ka šodien nebūs tā diena, kad viņa tiks iemidzināta, it īpaši tādēļ, ka viņa uz šīm neesošajām kājām pati pārnāca mājās. Tas arī bija iemesls, kādēļ klīnikā es pieņēmu riskantu lēmumu Reju nevis iemidzināt, bet mēģināt glābt," norāda kaķa saimniece.

Šobrīd viņai jāapmaksā 426 eiro liels klīnikas rēķins, turklāt vēl jādomā, kā kaķim sagādāt nepieciešamās protēzes. Saimniece, kura iepriekš pati daudzkārt palīdzējusi glābt nelaimē nonākušus dzīvniekus, tagad lūdz palīdzību, lai apmaksātu rēķinu.

Viņa arī norāda: "Par iemesliem, kas notika ar Rejas kājām - var tikai minēt. Ārsta verdikts - straujš kaut kas, kas nocirtis abas kājas. Es pieļauju, ka tās varētu būt arī malumednieku izliktas lamatas meža zvēriem."

Ikviens, kurš var un vēlas palīdzēt, vairāk par palīdzības iespējām var izlasīt šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:46

Jaunākās diskusijas