Atpakaļ uz nra.lv

Saimniek, atsaucies! Burvīgai kaķēnu ģimenei meklē mājas

tautaruna.lv 12.septembris 2018, 19:22
 
facebook.com
Dzīvnieku patversme "Labās mājas" Juglā iepazīstina ar kaķēniem, kuriem nepieciešamas mājas.

MAIJA (svītraine), PAIJA (melnbaltā), MAKSS (svītrainis) - reiz piedzima nesterilizētai ielas kaķenītei. Kopā viņi bija pieci kaķēni, divi brālīši - Hāgs un Morics jau ir devies mājās, un nu pārējie trīs gaida to īsto un vienīgo māju piedāvājumu.

No sākuma mazie bija bailīgi un šņāca tik aizrautīgi, ka patversmē ģimenīte tika mīļi iesaukta par čūskulēniem, bet nu jau apraduši ar cilvēku un necenšas vairs iestāstīt ne paši sev, ne citiem, ka cilvēks slikts, tā vietā nokļuvuši rokās skaļi maļ dzirnaviņas un gaida glāstus. Tomēr nemelosim un pasakas nestāstīsim - ar šiem kaķēniem mājās vēl būs jāpamīļojas un jāparāda, ka cilvēkam blakus būt ir jauki un kā saticīgi dzīvot.

MAIJA dievina visu par un ap būšanu cilvēkam opā, bet pati klēpī nelien - stoiski gaida, kad iecels un ļaus nodoties dzirnaviņu malšanai. Drusku aktīvāka, straujāka par māsu.

PAIJA nespēja sadraudzēties ar cilvēku visilgāk no visiem mazajiem čūskulēniem, bet, kad nu beidzot sadūšojās, sadūšojās kārtīgi - nu Paija ir īsts klēpja kaķis - kolīdz rodas iespēja palaiskoties vai rāmi pasnaust cilvēkam līdzās, to izmanto. Ļoti maigas dabas meitenīte.

MAKSS ir drusku atturīgāks. Ar pašcieņu. Viņam labpatīkas rāmi vērot apkārt notiekošo no malas. Tomēr, paņemts klēpī, maļ savas dzirnaviņas un parasti aizmaļas līdz snaudai.

Ja ir vēlme kādu no kaķu mazuļiem saukt par savu minci, ar patversmi var sazināties pa tālruni - 26617636 vai braukt ciemos (patversmes darba laikā no 10 līdz 18; pirmdienās patversme apmeklētājiem slēgta).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas