Atpakaļ uz nra.lv

No Ventspils Rīgā nogādā ronēnu ar nopietnu savainojumu

Portāls nra.lv 23.marts 2018, 14:20
 
F64
Rīgas zoodārzā no Ventspils pludmales nogādāts roņu mazulis, kuram uz kakla ir liela un sastrutojusi rēta, sociālajā tīklā "Twitter" ziņo Rīgas Zooloģiskais dārzs.

Savainotais ronēns ir apaļīgs, taču viņam uz kakla ir rēta. Apskatot ronēnu, zoodārza speciālisti secinājuši, ka rēta uz kakla neizskatās pēc suņa koduma - ievainojumu ronēns varētu būt guvis no ledus šķautnes vai kāda motorizēta ūdens transporta līdzekļa.

"Zooloģiskā dārza speciālisti brūci ir sakopuši, taču stingri apgalvot, ka mazajam būs viss kārtībā, joprojām nevaram. Laiks rādīs, kā ronēnam veiksies," teikts zooloģiskā dārza publicētajā video materiālā.

Zooliģiskais dārzs atgādina, ka, sastopot pludmalē ronēnus, jāturas no tiem pietiekamā attālumā un nevajag viņus dzīt ūdenī, bet suns jāved pavadā.

Jau ziņots, ka jūras piekrastē Ventspilī pēdējo dienu laikā var novērot neierasti daudz roņu mazuļu. Dabas aizsardzības pārvaldes speciālists netālu no Dienvidu mola Ventspilī pirmdien saskaitījis 31 roņu mazuli, taču roņu varētu būt arī vairāk. Iespējams, roņi uz ledus atdreifējuši līdz Ventspilij no Igaunijas puses.

Pie ieejām Ventspils pludmalē un arī uz afišu stabiem pilsētā ir izvietotas informatīvas zīmes par to, ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt, sastopot roni. Ir jāievēro distance, tāpat nedrīkst mazuli dzīt ūdenī, jo piekrastē nonākušajam roņu bērnam ir pamaz tauku, tādēļ ūdenī tam ir auksti. Nedrīkst roni censties pārvietot pašiem - ronis var iekost. Roņu mazuļus nedrīkst barot - zivis šāds mazulis vēl neēd. Ja ronēns izskatās novārdzis vai ievainots, jāzvana uz Dabas aizsardzības pārvaldi pa tālruņa numuru 29198590.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas