Uz nra.lv
 

Kas liecina, ka tavas brilles vairs nekam neder un nepieciešamas jaunas?

Veselība 5.oktobris 2018
 
Liela daļa Latvijas iedzīvotāju apzinās, ka pavadot garas stundas un strādājot pie datora, tas atstāj iespaidu uz mūsu redzi. Tomēr, tikai ļoti maza daļa cilvēku, kuri izjūt redzes pasliktināšanos, laicīgi dodas pie optometrista. Tas pats attiecas arī uz ilglaicīgiem briļļu nēsātājiem – reti kurš apzinās, ka redzi būtu ieteicams pārbaudīt vismaz reizi gadā, lai pārliecinātos, ka esošās brilles joprojām atbilst acu veselības stāvoklim.

Kā norāda optometriste Krista Caune Bērziņa, redze var mainīties dažu mēnešu laikā, tādēļ regulāra redzes un briļļu pārbaude ir ļoti ieteicama, lai uzlabotu vispārējo labsajūtu

Par nepieciešamību mainīt brilles var liecināt:

  • redzes problēmas izraisa galvassāpes un provocē redzes stresu
  • briļļu ietvars taisni nesēž uz deguna un tas ir laika gaidā deformējies un slīd nost
  • briļļu kājiņas spiež galvu
  • uz briļļu lēcām redzami skrāpējumi, kas arī traucē brillēs notīrīt
  • briļļu lēcu klājumi nesniedz nepieciešamo efektu.

Optometriste uzsver, ka tehniski briļļu mūžs ir apmēram 2 gadi - šajā laikā tās, tāpat kā apavi, nonēsājas, un ir jākopj vai jāiegādājas jaunas.

pixabay.com

“Redzi bojā nepareizi briļļu stiprumi vai bojātas briļļu lēcas, kā arī deformēti briļļu ietvari. Jāņem vērā, ka redze mainās visas dzīves laikā. Briļļu ietvars tiek izvēlēts un lēcas izgatavotas ikvienam individuāli, pielāgojot iegādes brīža sejas aprisēm un redzes kvalitātei, kas laikam ejot mainās. Arī tehniska un neprofesionāla iejaukšanās un briļļu ietvara labošanā, var būtiski ietekmēt redzes komfortu”, brīdina speciāliste.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija