Uz nra.lv
 

Svētku galdam! Sīpolu mizās gatavoti vistu spārniņi

LV Blogeri 18.maijs 2020
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Iedvesmojoties no idejas par cauraudzīša "kūpināšanu" ar sīpolu mizām, tapa sīpolu mizās gatavoti vistu spārniņi. Ideāla ballīšu vai piknika uzkoda. Grašvielas var katrs likt pēc savas vēlmes un arī etiķis nav obligāts. Tāpat nav vajadzības svērt sausās sīpolu mizas. Uz 700 g spārniņu pietiek ar divām palielām saujām.

Sastāvdaļas:

  • Vistu spāriņi: 700 g
  • Ūdens: 700 g
  • Sīpolu mizas: 15 g
  • Sāls: 10 g
  • Smaržīgie pipari: 2 g
  • Melnie pipari graudiņos: 2 g
  • Krustnagliņas : 4 gab
  • Lauru lapas: 1 gab
  • Ķiploka galviņa: 0.5 gab
  • Rīsu etiķis: 10 g

Pagatavošana:

  1. Sausām sīpolu mizām uzlej ūdeni un liek vārīties aptuveni uz 20 minūtēm. Tad sīpolu mizas nokāš un novārītajā šķidrumā ieliek vistu spārniņus, pieber sāli pēc garšas (es liku 1 tējk), garšvielas, iegriež ķiplokus un liek vārīties.
  2. Šķidrumam ir jābūt tik daudz, lai visi spārniņi būtu nosegti. Vāra aptuveni 30 minūtes.
  3. Tad pielej 2 tējakrotes rīsu etiķa.
  4. Turpina vārīt vēl 10 minūtes
  5. Gatavos spārniņus izņem no šķidruma un atdzesē - uzkoda gatava.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija