Tradicionāli gardās biezpiena mājiņas
cookbook.ilaipa.lv
Pagatavo un nobaudi!
Sastāvdaļas:
- Biezpiens: 360 g
- Saldais krējums: 300 g
- Cukurs: 45 g
- Cepumi: 360 g
- Marmelāde: 100 g
- Šokolāde, rūgtā: 100 g
Pagatavošana:
- Biezpienu sablederē kopā ar cukuru. Masā iemaisa 200 g saldā krējuma un to sakuļ līdz izveidojas bieza, smērējama masa.
- Marmelādi sagriež gabaliņos un iemaisa gatavajā biezpiena masā.
- Tālāk ķeras pie mājiņu gatavošanas: uz cepuma uzliek palielu kaudzi biezpiena masas un tad no abiem sāniem to piespiež ar diviem citiem cepumiem, izveidojot tādu kā vigvamu.
- Kad visas cepumu mājiņas gatavas, uzkarsē 100 g saldā krējuma. Bļodiņā šokolādi salauž gabaliņos un uz tiem uzlek uzkarsēto saldo krējumu. Šokolādes un saldā krējuma masu intensīvi maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. To uzlej uz mājiņas jumta.
- Cepumu mājiņas ieliek ledusskapī, lai tās sastingst un ir griežamas.
AVOTS
Komentē