Sastāvdaļas:
- Olas: 2 gab
- Medus: 150 g
- Eļļa: 130 g
- Kviešu milti: 250 g
- Soda: 2 g
- Cepamais pulveris: 3 g
- Krustnagliņas : 40 gab
Pagatavošana:
- Sakuļ olas ar medu, pievienojot šķipsniņu sāls.
- Kad olas saputotas, pa daļām pievieno eļļu.
- Miltiem pieber cepamo pulveri un sodu. Samaisa un izsijā.
- Iztīra un sagriež bumbierus mazos gabaliņos vai sarīvē.
- Olu masai pievieno miltus, pēc tam iecilā bumbierus un maltas krustnagliņas.
- Mīklu ielej keksa formā un liek cepties. Pēc aptuveni 30 minūtēm pārbauda gatavību. Ja keksā iedurot koka irbulīti, pie tā nekas nepielīp, kekss ir gatavs.
Avots: Cookbook
Komentē