Šo recepti izdomāja Atkinsa diētas (zemas ogļhidrātu diētas ) sekotāji un īsā laikā tā iekaroja arī neatkinsa diētas piekritēju.
Mākoņmaizītēm var pievienot dažādās garšvielas, lai padarītu tās izteiksmīgākas vai pikantākas, piemēram, ķiplokus vai ķilpoku pulveri, papriku, čili, estragonu utt.
Šo mākoņmaizi var gatavot arī saldajā variantā - pasniedzot ar pūdercukuru, kanēli, sīrupu, ogām vai augļiem. Tikai tad mīklai jāpieliek mazāk sāls.
Sastāvdaļas:
- Olas: 2 gab
- Svaigais siers: 40 g
- Cepamais pulveris: 2 g
- Sāls: 1 g
Pagatavošana:
- Olu balumus atdala no dzeltenumiem.
- Olu baltumus saputo ar šķipsniņu sāls un cepamo pulveri.
- Citā bļodā olu dzeltenumus saputo ar svaigo sieru.
- Saputotajā siera masā iecilā olu balstumus.
- Uz cepešpannas ar ēdamkaroti liek nelielas pankuciņas un cep sakarsētā cepeškrāsnī.
Komentē