Kartupeļu mafini ar sieru un bekonu (18 gab.)
Sastāvdaļas:
-
1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" kartupeļu pankūku maisījuma
-
100 g "Dobeles dzirnavnieka" kviešu miltu “Ekstra”
-
300 ml piena
-
100 g skābā krējuma
-
1 ola
-
60 ml eļļas
-
60 g sviesta
-
1/2 tējk. sāls
-
2 tējk. cepamā pulvera
-
250 g "Krievijas" siera
-
200 g bekona šķēlīšu
Gatavošana:
-
Traukā sajauc sauso kartupeļu pankūku maisījumu ar kviešu miltiem, cepamo pulveri, sāli, gabaliņos sakapātām bekona šķēlītēm un sarīvētu sieru.
-
Citā traukā samaisa izkausētu sviestu ar eļļu, skābo krējumu, pienu un olu.
-
Abu trauku saturu sajauc kopā un atstāj ievilkties 10 min. Pagatavoto mīklu pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).
-
Mafinus gatavo 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 35 - 40 min, pasniedz siltus.
Šokolādes mafini ar zemesriekstu sviesta pildījumu (14 gab.)
Sastāvdaļas:
-
1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" šokolādes mafinu maisījuma
-
200 ml auksta ūdens
-
100 ml eļļas
Pildījumam:
-
180 g krēmsiera
-
130 g zemesriekstu sviesta
-
70 g cukura
-
1 ola
Gatavošana:
-
Mafinu maisījumu ieber traukā, samaisa ar eļļu un aukstu ūdeni.
-
Pagatavo mafinu pildījumu - samaisa krēmsieru, zemesriekstu sviestu, cukuru un olu.
-
Papīra formiņās vispirms izlīdzina nepilnu ēdamkaroti mafinu mīklas, tad liek tējkaroti pildījuma un pēcāk formiņas piepilda ar mīklu (gandrīz pilnas).
-
Mafinus liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 25 min.
Mafini ar citronu pildījumu un olbaltuma cepurīti (12 gab.)
Sastāvdaļas:
-
1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" citronu kēksa maisījuma
-
160 ml ūdens
-
110 ml eļļas
-
70 g skābā krējuma
-
1 ēd. k. rīvētas citrona miziņas
Pildījumam:
-
100 g cukura
-
80 ml citrona sulas
-
80 g sviesta
-
4 olu dzeltenumi
Olbaltuma cepurītei:
-
2 olu baltumi
-
100 g pūdercukura
Gatavošana:
-
Traukā samaisa eļļu, sarīvētu citrona miziņu, skābo krējumu un ūdeni, tad pievieno citrona kēksa maisījumu un sajauc.
-
Mīklu atpūtina 10 min, tad pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).
-
Mafinus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 min, pēcāk atdzesē.
-
Pagatavo pildījumu - katliņā lej citronu sulu, pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Katliņa saturu, nepārtraukti maisot, karsē vidēji zemā temperatūrā 8 - 9 min, līdz masa sabiezējusi, tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. Pildījuma masu atstāj atdzist un sabiezēt 2 - 3 h.
-
Mafiniem vidū ar nazīti izgriež 1,5 cm diametra bedrīti, tajā lej pildījumu, un pēcāk virspusē kā vāciņu uzliek augšējo daļu no izgrieztā mafina mīkstuma.
-
Pagatavo olbaltuma cepurīti - ar mikseri apmēram minūti kuļ olu baltumus, pēcāk pakāpeniski pievieno pūdercukuru un puto, līdz izveidojusies gaisīgas, bet stingras putas.
-
Olbaltumu ar karoti uzziež mafinu virspusē, tad mafinus liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī. Durvis atstājot nedaudz pavērtas, gatavo vēl apmēram 15 - 20 min, līdz olbaltums kļuvis stingrs.
Neaizmirsti pievienot šķipsniņu mīlestības!
Komentē