Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Staķis interešu konflikta dēļ no amata atstādinājis Mājokļu un vides departamenta direktoru

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) atstādinājis no amata Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aļeksejenko.

TV3 raidījumam "900 sekundes" Staķis šorīt skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis saistībā ar iepriekš ierosināto disciplinārlietu.

Šodien plkst.10.30 paredzēta preses konference saistībā ar pārmaiņām Mājokļu un vides departamenta vadībā. Kā informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa, preses konferencē piedalīsies Staķis un Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (PP).

Jau ziņots, ka Aleksejenko draudēja amata zaudēšana interešu konflikta dēļ, jo kļuvis zināms, ka viņš departamentā algojis gan savu bijušo, gan arī esošo dzīvesbiedri.

Kā informēja Rīgas domē, Aleksejenko algojis savu bērnu māti Ilonu Dimanti. Viņa pieņemta darbā no 2009.gada 1.oktobra.

Dimantes atalgojums noteikts 2264 eiro. Viņas darba pienākumos paredzēts vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot Finanšu un saimnieciskas pārvaldes darbu, nodrošināt pārvaldes noteikto funkciju un uzdevumu savlaicīgu un kvalitatīvu izpildi, nodrošināt un kontrolēt departamenta lietvedības procesu un tā atbilstību normatīvajiem aktiem.

Tāpat viņas uzdevumos bija nodrošināt dokumentu sakārtošanu un saglabāšanu departamenta struktūrvienībās un to atbilstību lietu nomenklatūrai, nodrošināt finanšu plānošanas un iepirkumu procesu norisi, pārraudzīt departamenta struktūrvienību nodrošinājumu ar nepieciešamajiem līdzekļiem un materiāliem un citi pienākumi.

Kā iepriekš skaidroja Cepurītis, Aleksejenko noliedzis, ka Dimante ir viņa dzīvesbiedre. Taču viņam nācies atzīt, ka viņa ir Aleksejenko bērnu māte.

Cepurītis skaidroja, ka Aleksejenko nonācis interešu konfliktā, jo veicis Dimantes darba novērtējumu, lēmis par prēmiju maksāšanu un pieņēmis citus lēmumus. Laikā, kad sākta pārbaude, Aleksejenko šo vērtēšanu uzticējis departamenta direktora vietniecei, bet tas nav likvidējis interešu konfliktu, jo vietniece ir tiešā Aleksejenko pakļautībā.

Kopš tika sākta disciplinārlieta, departamenta vadītājs ir saslimis un ilgstoši atrodas darba nespējā.

Tas savukārt ir liedzis saņemt paskaidrojumus attiecībā uz citu personu - Veru Bobrovu, kura ir Aleksejenko bijusī dzīvesbiedre. Vides departaments algo Bobrovu ārštatā. Viņas atalgojums noteikts 1050 eiro mēnesī.

Aleksejenko iepriekš pauda, ka viņa atbrīvošana no amata ir politiskā izrēķināšanās.

Viņš skaidroja, ka nav pieļāvis likuma pārkāpumus un nav iemesla atbrīvošanai no amata.

Departamenta direktors pauda pārliecību, ka tiesā uzvarēs un turpinās vadīs departamentu.