Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Esam sajūsmā par Latvijas skaisto galvaspilsētu". Rīgā ieradies ASV Jūras spēku kuģis "USS Arleigh Burke"

© Publicitātes foto

Rīgas ostā sestdien ieradies ASV Jūras spēku kuģis-iznīcinātājs "USS Arleigh Burke" .

Vizītes ietvaros, ASV kuģa apkalpes locekļi apmeklēs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru (Stratcom), iepazīsies ar Baltijas reģiona vēsturi un Latvijas galvaspilsētu. "USS Arleigh Burke" kuģis uz sava klāja uzņems Latvijas valdības, Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un ASV vēstniecības pārstāvjus.

Mūsu kuģa apkalpe ir sajūsmā par iespēju tikt uzņemtiem Latvijas skaistajā galvaspilsētā,

sacīja Pīters Flins, kuģa komandieris.

"Esam pagodināti piedalīties mūsu alianses stiprināšanā, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra un Rīgas vizītes ietvaros."

"USS Arleigh Burke" kuģis pašlaik veic savu otru patruļu ASV Jūras spēku Eiropas operāciju zonā, sadarbojoties ar NATO sabiedrotajiem un partneriem. "USS Arleigh Burke" patrulēšanu sāka š.g. jūnijā, Atlantijas okeānā un Vidusjūrā. Baltijas jūrā "USS Arleigh Burke" turpina savu diplomātisko saišu stiprināšanas misiju starp NATO alianses sabiedrotajiem. Mobilie un daudzām misijām piemērotie kuģi regulāri darbojas Eiropas un Āfrikas ūdeņos, demonstrējot savas spējas. "USS Arleigh Burke" ir viens no pieciem ASV Jūras spēku iznīcinātājiem, kas atrodas Rotas Jūras spēku bāzē (Spānijā) un ir norīkots, lai atbalstītu NATO integrētās gaisa raķešu aizsardzības sistēmu. Vairāk nekā 80 gadu garumā ASV Jūras spēki Eiropā un Āfrikā (NAVEUR-NAVAF) ir veidojuši stratēģiskas attiecības ar sabiedrotajiem un partneriem, balstoties uz kopīgām vērtībām, ar mērķi veicināt drošību un stabilitāti.