Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas 71. vidusskolas direktors, iespējams, izraisījis Covid-19 uzliesmojumu skolā

© Lauris Aizupietis/F64 Photo Agency

Iespējams, Rīgas 71.vidusskolā pārkāpti epidemioloģiskās drošības pasākumi, mikroblogošanas vietnē "Tvitter" atklājis Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP).

Politiķis norādīja, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments pārbauda aizdomas par rupjiem epidemioloģiskās drošības pārkāpumiem Rīgas 71.vidusskolā. "Ja aizdomas apstiprināsies, sekas būs! Skaidrojam situāciju," raksta Staķis.

Viņš arī pauda nožēlu, ka brīdinājumi ne visiem likuši izdarīt secinājumus.

Latvijas Televīzija (LTV) vēsta, ka pārbaude sākta par Rīgas 71.vidusskolas direktora Andreja Rižikova rīcību, slimam dodoties uz darbu un, iespējams, izraisot Covid-19 uzliesmojumu skolā. Pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācijas, pašlaik saslimšana ar Covid-19 konstatēta astoņiem Rīgas 71.vidusskolas skolas darbiniekiem un skolotājiem.

Kāda anonīma persona LTV stāstīja, ka direktors skolā ar saslimšanas simptomiem ieradies laikā no 12. līdz 16.oktobrim. Direktoram bijušas iesnas, temperatūra, klepus un "švaka pašsajūta". Rudens brīvlaikā Rižikovs beidzot veicis Covid-19 testus un atklājusies saslimšana. Anonīmā darbiniece pauda dusmas gan par to, ka Rižikovs slims nācis uz darbu, aplipinot citus, gan par to, ka viņš neesot pacenties par savu saslimšanu informēt kolēģus, kuri tikai no SPKC uzzinājuši par nepieciešamību pārbaudīties un ievērot piesardzību.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību Rīgas 71.vidusskolā, skolēni turpinās mācības attālināti. Skolas darbinieki un skolotāji direktoram lūguši nodrošināt visiem vismaz siekalu testus, taču skolas direktors esot lūgumu noraidījis. Patlaban skolas darbinieki un skolotāji paši piesakās uz Covid-19 testiem.

Kā aģentūrai LETA apliecināja Izglītības, kultūras un sporta departamentā, ir saņemta informācija par iespējamiem pārkāpumiem. Situācija tiekot skaidrota.

Pašvaldība ir izsludinājusi attālinātu preses konferenci rīt plkst.10.30, kurā piedalīsies Staķis un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Departamenta mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka skolā tiek īstenota speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem, kustību traucējumiem u.c.

Ar skolas direktoru Rižikovu aģentūrai LETA sazināties neizdevās.