Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Kovida" dēļ īslaicīgi slēdz lielveikalu Rīgā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kāds aptieku tīkla Euroaptieka darbinieks ar rūgtumu var konstatēt, ka savu kovidu nedzird un neredz. Viņš nav bijis ārzemēs un kontaktējies ar vīrusa Covid-19 saslimušu personu, tomēr ir inficējies. Tāpēc tika slēgta gan aptieka, gan viss lielveikals, kurā zāļu tirdzniecības vieta atrodas.

Tas arī lieku reizi apliecina, cik būtiski ir ievērot karantīnu un paizolēšanos cilvēkiem, kuri ir vai nu slimi ar vīrusa Covid-19 infekciju, vai jūt simptomus, kas varētu darīt uzmanīgus par iespējamu saslimšanu. Aptieku apmeklē daudz pircēju, un viņu saskarsme ar kovida pārnēsātāju ir tikpat kā neizbēgama. Aizvadītajā piektdienā tika oficiāli apstiprināts, ka Euroaptieka, kas atrodas Maxima XXX veikala tirdzniecības telpās Slokas ielā 115 Rīgā, darbinieks ir saslimis ar Covid-19. Euroaptieka informē, ka ar kovidu inficētais darbinieks kopš 19. marta nav strādājis aptiekā, jo juties nevesels un atradies ģimenes ārsta uzraudzībā. Kaut arī darbinieks nav bijis ārvalstīs un kontaktējies ar Covid-19 saslimušu personu, drošības nolūkos tika veikts Covid-19 tests, kas 27. martā apstiprinājās pozitīvs.

Euroaptieka nekavējoties sazinājās ar Slimību profilakses un kontroles centru, kas apzināja visus konkrētās aptiekas darbiniekus, nosakot katram turpmāko rīcību. Aptiekas zonā ir veikta dezinfekcija. Līdz 1. aprīlim aptieka šajā tirdzniecības centrā ir slēgta.

Piesardzības nolūkos dezinfekcijas veikšanai īslaicīgi tika slēgts arī viss lielveikals. SIA Maxima Latvija atgādina, ka veikalos ir ieviesti drošības pasākumi pircējiem un darbiniekiem - roku dezinfekcija, aizsargstikli kases zonās, sociālās distancēšanās noteikumi, ievērojot divu metru distanci. Par līdzīgiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem informē arī Euroaptieka - fiziskās distancēšanās uzlīmes, norobežojošas stikla aizsargsienas, kā arī katrā aptiekā tiek veikta dezinfekcija un telpu uzkopšana vairākas reizes dienā, bet farmaceiti ir nodrošināti ar dezinfekcijas līdzekļiem un cimdiem.