Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Atsākti būvdarbi uz Deglava ielas pārvada; tie ilgs līdz jūnijam

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka pēc ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma atsākušies būvdarbi uz Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada. Būvdarbus plānots pabeigt līdz jūnija sākumam.

Autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumi remontdarbu laikā. Šobrīd satiksme tiek organizēta pa vienu braukšanas joslu katrā virzienā. Arī gājējiem līdz remontdarbu beigām jārēķinās ar ierobežojumiem tilta šķērsošanā. Patlaban ir liegta kustība pa abām pārvada ietvēm, kustība tiek nodrošināta abos virzienos pa labās puses brauktuvi virzienā no centra.

Būvniecības darbi uzsākti pārvada kreisajā pusē, veicot hidroizolācijas un asfalta seguma ieklāšanu uz ietves, tāpat plānots uzstādīt transporta barjeras. Paralēli tiks veikta brauktuves seguma frēzēšana pa posmiem, starpbalstu zonu remonts, jauna asfalta seguma ieklāšana un atlikušie remontdarbi pārvada balstiem, rīģeļiem, balstīkliem un laidumiem.

A.Deglava ielas satiksmes pārvada pārbūves laikā tiks izbūvēta jauna ietvju konstrukcija, paredzot gājēju un velosipēdistu ceļu gar kreiso brauktuves malu (virzienā no centra), jaunu drošības barjeru un ietvju margu konstrukciju izbūvi, apgaismojums, kā arī atjaunos brauktuves segumu.

Kā jau ziņots iepriekš, pārvada pārbūvi par 4,27 miljoniem eiro veic lietuviešu uzņēmums AS "Kauno tiltai". Būvarbi tiek veikti ES fondu projekta “Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē” (projekta ID Nr. 5.6.1.0/17/I/001) ietvaros.