Uz nra.lv
 

Idejas, kur rudenī Latvijā doties velobraucienā ar ģimeni

Ceļo! 19.oktobris 2018
 
SCANPIX
Rita Lazda
 
Lai gan sinoptiķi prognozē, ka šajā rudenī īpaši silts laiks vairs nav gaidāms, tas nav iemesls, lai sēdētu mājās. Apkopojam idejas, kur šajā rudenī doties velobraucienā kopā ar ģimeni.

#Siguldas klasika Gaujas Nacionālajā parkā

12 kilometru garš veloceliņš savieno Siguldas skaistākās vietas un interesantākos apskates objektus. Tas piemērots aktīviem velobraucējiem, jo šā veloceliņa reljefs ir gan ar kāpumiem, gan kritumiem, toties, tos pieveicot, skatam pavērsies krāšņā Siguldas ielejas daba.

“Siguldas Sporta centrā” var izbaudīt gigantiskas šūpoles un drosmes torni, pēc tam apskatīt Velnalas tiltu, Krimuldas muižu, serpentīna ceļu un Latvijas slavenāko Gūtmaņa alu, kur aizsākusies leģenda par Turaidas Rozi. Tālāk ceļš ved uz Gaujas tiltu un noslēdzas piedzīvojumu parkā “Tarzāns”.

#Apskatīt zirgus un pili Jelgavā

Maršruts “Jelgava - Lielupes labais krasts” ļauj izbaudīt daudzveidīgo Jelgavas pilsētu, sākot no Kurzemes hercogu kapenēm un savvaļas zirgiem līdz industriālajam mantojumam. Maršruts interesants ikvienam, kas vēlas iepazīt Jelgavas vēsturi videi draudzīgā veidā. Maršruta sākuma un gala punkts ir Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis, kopējais garums - 16 kilometri. Maršrutu var sākt no Jelgavas dzelzceļa stacijas un, ja pietiek spēka, apvienot to ar maršrutu “Jelgava - Lielupes kreisais krasts un Svētes palienes”. Maršruta plāns apskatāms šeit,

# Velomaršruts Cēsis- Valmiera

Tas virzās līdztekus Gaujas senlejai, savienojot divus vēsturiskus centrus - Cēsis un Valmieru. Maršruta posms starp Rāmniekiem un Valmieru ir pārsvarā pa nomaļiem meža ceļiem un takām, kas ir lieliskas Gaujas Nacionālā parka savvaļas dabas vērošanas vietas, tajā pašā laikā pārvietošanās pa tām prasa izturību. Maršruta karte atrodama šeit.

# Atklāj Latgales skaistumu

Kā izrādās, tad dažādi velomaršruti atrodami arī Latgalē. Turklāt tajos padomāts, lai katram ģimenes loceklim būtu, ko apskatīt. Aktīvās atpūtas cienītājiem noteikti vērts aplūkot, kādi velomaršruti izbraucami Aglonā. Vairāk par tiem lasi šeit.

# "Priežu mežu ielokā" jeb velomaršruti Kurzemē

Kā liecina informācija Kurzemes tūrisma asociācijas mājaslapā, tad gana daudz velomaršrutu atrodami arī Kurzemes pusē. Piemēram, braucēji var baudīt maršrutu "Priežu mežu ielokā", vai doties velobraucienā pat pa Lībiešu ciemiem. Vairāk par to lasi un maršrutus apskati šeit.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija